24 Квітня, 2024 3:27 pm

На Хеpсонщині окyпанти-нелюди відкpили стpілянину по школяpах

У селі Гаврилівка Нововоронцовської громади на Херсонщині російські військові відкрили вогонь по місцевих школярах, коли ті хотіли зняти на телефон ворожу техніку. Це трапилося 15 квітня – одна дитина отримала поранення, а наступного дня померла від травм.

Про звірства окупантів розповів у Facebook-спільноті “Новини Нововоронцовщини” житель громади. Він закликав громадян пояснювати дітям, як поводитися під час зустрічі з загарбниками.

“Вчора був трагічний випадок в с. Гаврилівка, коли школярі на мобільний телефон вели відеозйомку техніки окупантів. Рашисти побачили і зробили попереджувальні постріли. Діти перелякалися і почали бігти. Окупанти їх навздогін почали розстрілювати. Одну дитину поранили. Сьогодні вона від отриманих ран померла”, – написав Дмитро Бурлай 16 квітня.

Він попросив українців, особливо тих, які залишилися в тимчасово окупованих ворогом населених пунктах, провести бесіди з дітьми, родичами, сусідами щодо того, як поводитися в разі зустрічі з окупантами.

Чоловік наголосив, що в жадному разі не можна провокувати загарбників, не робити відеозйомку.

“Поясніть, що ЗСУ знають про проблеми, знають все про орків. Військові знають свою роботу. А для цивільних головне – безпека і підтримка одне одного”, – додав чоловік.

Він розповів також про особливості домовленостей із окупантами щодо евакуації мирного населення. Як приклад навів випадок у селі Михайлівка – там перемовини йшли протягом чотирьох днів. Спершу порозуміння не було, і лише після певних погоджень вдалося без пригод провести мешканців на неокуповану територію.

“Це не робилося спонтанно. Для інших сіл також потрібна узгодженість. В інакшому разі – це потрапити під перехресний обстріл. Це небезпечно… Тому будьте обережні. Вірте в ЗСУ. Перемога вже скоро”, – підсумував чоловік.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.