18 Травня, 2024 12:33 pm

Знoву вaжка ніч! Атaка на Київ: зpуйноване житло та поpанені кияни. ФОТО

Столиці пережила третю російську атаку безпілотниками за останні шість діб.

За годину до настання комендантського часу у Києві пролунала «повітряна тривога».

Перші вибухи кияни почули о 23:30.

Київський міський голова Віталій Кличко у своєму телеграм-каналі одразу почав інформувати про те, що відбувається у столиці.

Екстрені служби поїхали на місця вибухів.

Мер повідомив, що внаслідок ворожої атаки на столицю зафіксовані часткові руйнування двох житлових будинків — багатоповерхівки в Соломʼянському районі та приватного недобудованого будинку в Дарницькому.

«У Солом’янському районі внаслідок влучання в житловий будинок частково зруйновні несучі стіни між 24, 25 та 26 поверхами.

Загоряння в одній з квартир було оперативно ліквідоване.

Oдного постраждалого мешканця багатоповерхівки медики госпіталізували, ще одному надали допомогу на місці», — повідомив Кличко про наслідки атаки після відбою сигналу «тривога».

У Дарницькому районі, де уламки БПЛА впали у приватному секторі, загорівся недобудований будинок. Його оперативно загасили. Постраждалих немає.

Очільник Дарницького району Микола Калашник поширив фото пошкодженого приватного двоповерхового будинка.

«Двоповерховий будинок, що був недобудований, тут, на щастя, нікого не було. Триває ліквідація вогню. Поруч у житлових будинках повилітали вікна від вибухової хвилі, уламки пошкодили фасадні частини, огорожі», — розповів він з місця події.

Нагадаємо,

У ніч на 22 грудня 2023 року російські окупаційні війська атакували 28-ма ударними безпілотниками типу «Shahed» з районів Курськ, Приморсько-Ахтарськ – рф, Чауда – Крим.

До відбиття повітряного нападу залучено авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті бойової роботи збито 24 «шахеди» у межах Київської, Одеської, Миколаївської, Херсонської, Житомирської, Рівненської та Хмельницької областей.
Тримаймо небо!
Разом – до перемоги!
Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.