19 Березня, 2024 11:58 am

Українці звернулися до правоохоронних органів перевірити діяльність високопосадовиці. Що відбувається?

#Repost @prostokonovalova
・・・
Прошу СБУ, МВС та інші державні компетентні органи перевірити діяльність заступниці голови Запорізької державної обласної державної адміністрації Некрасової Злати Андріївни в якості голови гуманітарного штабу Запорізької області.

На запити волонтерської та громадянської спільноти м. Запоріжжя та Запорізької області надати звіти обсягів та призначення наданої гуманітарної допомоги пані Злата або не реагує, або перериває контакт.

При цьому пані Злата стверджує, що пройшла «незалежну перевірку на поліграфі». Ні заданих їх запитань, ні результатів цієї перевірки, ні чітких даних хто саме її проводив в місті та жителів області немає. Чи корректно називати це перевіркою – питання риторичне.

Згідно з повідомленням пані Злати Запорізькою обласною прокуратурою відкрито кримінальне провадження щодо фактів нестачі вантажів гуманітарної допомоги в відношенні колишнього керівництва обласного гуманітарного штабу, що ніяк не пояснює можливу нестачу гуманітарної допомоги вже за той період, коли управління відповідним штабом було доручено саме їй.

За численними свідченнями громадян з тимчасово окупованих территорій області в соцмережах, призначена на їх користь гуманітарна допомога до них або не доходить, або доходить в мізерних кількостях, недостатніх для життєзабезпечення.

Місцева влада на запити волонтерів та громадян міста та області не реагує, дистанціювалася від проблеми, яка під час війни стоїть надзвичайно гостро, адже існує загроза того, що наші співвітчизники в скрутному становищі опиняться перед загрозою смерті від голоду.

Містяни, жителі Запорізької області та волонтери з усієї країни вимагають:

1. Перевірити діяльність Некрасової Злати Андріївни на посту голови гуманітарного штабу Запорізької області на предмет: чіткої кількості отриманої та зібраної гуманітарної допомоги, її призначення (чи вдалося передати її вразливим категоріям населення в місті та області зі збором свідоцтв відповідних громадян, яким була надана допомога), де знаходяться залишки гум. допомоги, яку передати не вдалося;

2. Надати звіти щодо відповідної перевірки громадянській спільноті, викласти їх в відкритий доступ.

посилання на петицію: https://chng.it/PTpDpjzPWq

Darya Litvinenko

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.