18 Квітня, 2024 7:33 pm

Кoму ще не ясно?! Як мoжна домoвлятися з кpокодилом? Джoнсон зpобив жоpстку заяву

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що дипломатичні переговори з Росією про кінець війни проти України, швидше за все, проваляться. Політик порівняв їх із домовленостями з крокодилом і наголосив – саме тому життєво важливо, щоб Захід продовжував озброювати ЗСУ.
“Як можна домовлятися з крокодилом, коли в нього в щелепах нога? Ось у чому труднощі, з якими стикаються українці. Треба просто продовжувати стратегію, продовжувати постачати їх зброєю”, – заявив глава британського уряду, прямуючи до Індії. Його цитує Reuters.

Відомо, що на цій зустрічі Джонсон хоче поговорити з прем’єром Нарендру Моді та закликати його відмовитися від нейтралітету Індії щодо російської війни в Україні.

Джонсон зазначив, що вести переговори з президентом РФ Володимиром Путіним зараз, “враховуючи явну відсутність у нього сумлінності”, дуже важко.

Стратегія Путіна, як заявив британський прем’єр, – це спробувати поглинути якомога більшу частину України і, можливо, провести якісь переговори з позиції сили.

Через це дати відсіч російським окупантам на полі бою дуже важливо. Джонсон сказав, що світові лідери, зокрема президент США Джо Байден, погодилися продовжити постачання в Україну зброї, зокрема – артилерії.

Прем’єр Великої Британії додав: український лідер Володимир Зеленський сказав йому, що впевнений у витісненні російських військ зі східного регіону Донбасу, проте ЗСУ навряд чи повернуть Крим, який Росія захопила вісім років тому.

“Думка президента України, якщо я правильно його зрозумів (я багато з ним розмовляю), полягає в тому, що він насправді хотів би, щоб російські війська були вигнані з їхніх існуючих позицій у Донецьку та Луганську. Тож це досить максималістська позиція, але щодо Криму вони не такі максималісти”, – зазначив політик.

Водночас Путін ясно дав зрозуміти, що хоче захопити більше території України й може розпочати новий штурм Києва.

Джонсон заявив, що коли зустрінеться з індійським прем’єром у Нью-Делі в п’ятницю, 22 квітня, то закликатиме Індію підтримати Україну. Але, визнав він, країна, ймовірно, збереже зв’язки з Росією.

“Я вже говорив з Моді про Україну, і насправді індійці засудили те, що сталося в Бучі. Але Британія має визнати, що існують історичні відносини Індії з Росією. Думаю, що ми повинні пам’ятати про це і просто знати: Путін, боюся, сильно підводить РФ”, – заявив Джонсон.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.