26 Квітня, 2024 5:55 am

Гроші не пахнуть?! Ще одна “консерва” вскрилась. Погляньте як глава землі ФРН було пов’язана з “Газпромом”

Глава уряду німецької федеральної землі Мекленбург — Передня Померанія, представниця Соціал-демократичної партії Мануела Швезіг активно співпрацювала з російським «Газпромом», захищаючи його інтереси у справі будівництва газопроводу «Північний потік — 2». Про це пише британська The Times та німецька преса, повідомляє svoboda.org.

Журналісти отримали доступ до листування, пов’язаного, зокрема, зі створенням екологічного фонду з метою лобіювання якнайшвидшого будівництва та введення в експлуатацію газопроводу з Росії до Німеччини, проти якого заперечували США, Україна та низка країн ЄС. “Північний потік – 2” був добудований, але не запрацював. Після російського вторгнення в Україну влада Німеччини заявила про заморожування проекту.

З опублікованого листування випливає, що співпраця Швезіг з компанією – власником «Північного потоку – 2» була настільки щільною, що її представники навіть пропонували свої виправлення в тексти публічних виступів глави німецького регіону.

Менеджер з комунікацій компанії Nord Stream 2, згідно з документами, зокрема, подавав ідею того, як “просувати” фонд на підтримку газопроводу: “як “розумна відповідь” на жорстку лінію США” – писав він главі німецької федеральної землі. Крім того, Швезіг пропонувала участь «досвідчених професіоналів» із компанії Nord Stream 2 у керівництві створеного з її ініціативи екологічного фонду (він був закритий після заморожування проекту газопроводу).

Політичні опоненти вже закликали Швезіга до відставки. Сама вона вибачилася за свою підтримку «Північного потоку — 2», як і низку інших політиків, насамперед соціал-демократів.

“Путін обдурив всіх нас”, – говорила раніше Швезіг про німецьких політиків, які виступали за співпрацю з Москвою.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.