26 Квітня, 2024 2:24 am

Скандальна заява Макрона обурила українців! Що він собі думає?

Макрон заявив, що українці й росіяни – брати, і закликав бути “обережними” зі словом “геноцид”. Президент Франції Емманюель Макрон вирішив не називати військові злочини російських окупантів в Україні, скоєні проти мирного населення, геноцидом. Більше того, він вважає громадян воюючих країн “браттями”.

Такою думкою французький лідер поділився в інтерв’ю телеканалу France 2. Журналісти запитали політика, чи буде він, як президент США Джо Байден, говорити про масові вбивства українців росіянами як про геноцид.

Макрон пояснив, що “ескалація риторики” навряд чи допоможе завершити війну дипломатичним шляхом.

“Сьогодні я був би обережним з такими термінами (як геноцид – ред.), тому що ці два народи – брати”, – відповів він.

Президент Франції заявив, що продовжуватиме спроби, наскільки це можливо, зупинити війну й відновити мир в Україні.

“Я не впевнений, що ескалація риторики сприятиме цьому”, – сказав він.

Водночас Макрон прямо заявив про вину Росії за те, що вона в односторонньому порядку розпочала надзвичайно жорстоку війну.

“Те, що ми можемо з упевненістю сказати, це те, що ситуація є неприйнятною і це військові злочини. Ми переживаємо військові злочини, безпрецедентні на нашій землі – нашій європейській землі”, – сказав лідер Франції. Він зазначив, що усі випадки необхідно ретельно розслідувати.

Нагадаємо:

Американський президент Джо Байден раніше назвав війну в Україні геноцидом українського народу, за яким стоїть російський диктатор Володимир Путін.

Глава української держави Володимир Зеленський високо оцінив цю заяву, наголосивши, що лише справжні лідери називають речі своїми іменами.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.