18 Травня, 2024 5:50 pm

“Відпoвімо на кoжну pакету й кожен “Шахед”: Зелeський пообіцяв завдати pосії маkcимальних системних втpат. Відео

Президент Володимир Зеленський наголосив, що завдання України на 2024 рік не тільки захистити себе від російських повітряних атак, але й завдати Москві максимальних системних втрат.

Він пообіцяв, що ми відповімо державі-агресору на кожен її “шахед” і ракету.

Про це глава держави сказав у зверненні до українського народу та світу наприкінці 714-го дня війни.

Президент нагадав, що Росія цього дня атакувала ракетами низку регіонів України – Київ, Миколаїв, Харків, Львівщину, Дніпровщину, Хмельниччину, Херсонщину. Є загиблі, поранені та руйнування.

“Ми відповімо Росії на кожну ракету, кожен “шахед”. І наше завдання цього року – не лише максимально посилити наш повітряний щит і далекобійні можливості України, але й завдати Росії максимальних системних втрат”, – сказав Зеленський.

Зокрема, як наголосив президент, це стосується заморожених російських активів – і держави-терориста, і осіб, які з нею пов’язані.

“Усе має бути конфісковане та працювати на захист від терору. Це справедливо – відповідати терористу. Справедливо знищувати терористів. І справедливо змусити державу-терориста платити за те, що вона робить. І ми максимально енергійно працюємо з нашими партнерами, щоб рішення щодо російських активів було якнайшвидше”, – сказав він.

Президент також розкрив деталі переговорів у Києві з главою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем. Серед іншого їхня розмова стосувалася конфіскації російських активів. Таке рішення, як наголосив Зеленський, доведе “нашу спільну повагу до міжнародного права та повну зневагу до держави-терориста”.

Глава держави розповів Боррелю про ситуацію на полі бою в Україні та про потреби української армії.

“Ми говорили про європейське рішення щодо мільйона снарядів для артилерії для наших воїнів. І я вдячний за всі зусилля, щоб реалізувати це рішення та щоб дати нашим хлопцям на передовій більше можливостей. Пан Боррель пообіцяв, що домовленості буде реалізовано. Також сьогодні говорили й про ключові питання наших безпекових відносин – України та Європейського Союзу. Очікуємо, щоб створення Фонду допомоги Україні в межах Європейського фонду миру відбулося максимально ефективно”, – сказав глава держави.

Також Зеленський провів зустріч зі спікером і депутатами парламенту Болгарії. Він наголосив, що в Україні дуже цінують підтримку й принциповість цієї країни.

“Ми обговорили з представниками болгарського парламенту і роботу щодо формули миру, і ситуацію в нашому Чорноморському регіоні, і нашу двосторонню співпрацю, зокрема в оборонній сфері. Болгаріє, дякую!” – сказав він.

Наприкінці Зеленський відзначив воїнів Сил оборони України, які воюють із ворогом на передовій.

“Сьогодні є за що відзначити 47-му окрему механізовану бригаду. Це Авдіївський напрямок. Дякую вам, воїни, за вашу хоробрість. Мар’їнський напрямок – 79-та окрема бригада ДШВ. Дякую! Бахмутський напрямок – 93-тя окрема механізована бригада “Холодний Яр” – молодці, воїни! Сіверський напрямок – 54-та окрема механізована бригада імені гетьмана Мазепи та 81-ша окрема аеромобільна бригада. Дякую всім вам, воїни, за вашу міцність! Звичайно, наші артилеристи – 40-ва окрема артилерійська бригада. Дякую за влучність!” – підсумував президент.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.