6 Травня, 2024 1:52 pm

Навіщо класти в каструлю соду при варінні яєць! Якби знала раніше, жити було б легше

У період новорічних і зимових свят варені яйця починають користуватись подвоєною популярністю.

Господарі та господині готують їх для салатів та інших популярних страв.

Втім, навіть у звичайному буденному житті багато з нас люблять поласувати декількома вареними яйцями. Розповідаємо, навіщо потрібно кидати невелику кількість соди в каструлю, в якій ви їх варите.

Навіщо сода при варінні яєць.

Перша та основна причина, через яку господарі та господині додають у воду з яйцями соду – це процес пом’якшення рідини.

Завдяки правильній кількості харчової соди у воді ви можете запобігти погіршенню смаку готового продукту.

Так, важкі солі та мінерали, які містяться у проточній воді з крана, можуть забрати ніжність у варених яєць. Якщо вкинути невелику кількість соди, ви зможете легко виправити ситуацію.

Крім того, сода у воді при варінні яєць допомагає вирішити ще й іншу поширену проблему – появу тріщин на шкаралупі. Якщо ви використовуєте занадто жорстку воду для приготування такої страви, то ризикуєте отримати яйця з тріщинами. Крім того, що така неприємність псує зовнішній вигляд яєць, серединка може й витекти під час приготування. Сода пом’якшує воду, а тому рідина не шкодить шкаралупі.

Втім, для того, аби сода виконала свою функцію, потрібно використовувати правильну кількість продукту. У більшості випадків достатньо однієї чайної ложки на літр звичайної води.

Втім, якщо у вашому крані тече занадто жорстка вода, ви можете збільшити кількість харчової соди до двох чайних ложок. Проте, експерти не радять використовувати ще більше продукту.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.