29 Квітня, 2024 6:51 pm

Сенcаційні подpобиці смеpті зpадника Укpаїни! Cтало відомо xто стpiляв у Киву

Смерть колишнього народного депутата Іллі Киви підтверджують джерела OBOZ.UA.

За їхньою інформацією, спецоперацію з ліквідації зрадника організувала Служба безпеки України.

Про це повідомили співрозмовники нашого видання на умовах анонімності. Злочинця було ліквідовано зі стрілецької зброї.

Про смерть колишнього українського політика, котрий перейшов на бік Росії, першими заявили російські ЗМІ.

Увечері в середу, 6 грудня, вони написали, що Киву знайдено мертвим у Підмосков’ї. Труп нібито виявили в котеджному селищі під Одинцово.

Російські так звані правоохоронці порушили карну справу за фактом вбивства. Про це відзвітувало Головне слідче управління СК Росії по Московській області. Заявляється, що у Киву стріляв невідомий. “Потерпілий” помер на місці інциденту.

Пізніше представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону “Єдині новини” підтвердив, що Кива мертвий.

“Так, можемо підтвердити, що Кива – “всьо”. Така доля спіткає й інших зрадників України, а також посіпак путінського режиму”, – заявив співробітник ГУР.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак написав на своєму каналі в Telegram: “Потужний Миколай сьогодні”.

Іллю Киву ліквідувала СБУ: сенсаційні подробиці смерті зрадника України

Кива народився в Полтаві 2 червня 1977 року. Він був депутатом Верховної Ради ІХ скликання. За даними ЗМІ, покинув територію України 30 січня 2022-го. Виїхав спочатку до Іспанії, а звідти – до російської столиці Москви.

Після початку повномасштабного вторгнення проросійський політик відкрито став на бік Кремля, заявивши, що “українському народу потрібне звільнення”. Брав участь в ефірах роспропаганди, транслював російські наративи та навіть звертався до диктатора Володимира Путіна з проханням ліквідувати президента України Володимира Зеленського.

Рішенням 335 парламентаріїв його було позбавлено мандата нардепа. Також ім’я зрадника внесли до санкційного списку РНБО.

У 2023 році Личаківський районний суд міста Львова визнав Іллю Киву винним у публічних закликах до повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, державній зраді, використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму та в публічних закликах до агресивної війни.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.