20 Квітня, 2024 4:36 am

Польща готова до війни! Резонансна заява – відповідь РФ: сильний удар він НАТО

Воювати з країною-агресоркою Польща не має наміру, проте у випадку атаки на їхню державу вона готова дати відсіч.

“Якщо Росія наважиться напасти на Польщу, то отримає сильну відповідь. Адже російським загарбникам в такому разі протистоятиме усе НАТО.”

Так прокоментував ризик нападу армії РФ на Польщу речник МЗС країни Лукаш Ясіна в інтерв’ю ТСН. Він нагадав про статтю 5 Північноатлантичного договору, згідно з якою у разі нападу ворога на одну з держав-членів НАТО їй на допомогу прийдуть інші члени.

“Ми завжди до цього готові. І не лише ми, а й наші союзники. Готові всі члени НАТО. Стаття 5 Вашингтонського договору каже, що агресія проти будь-якої країни НАТО – це агресія проти цілого Альянсу”, – зазначив Ясіна.

Проте він наголосив, що не хотів би, щоб РФ почала ще якусь агресію.

“Якщо Володимир Путін почне якусь агресію проти Польщі, Литви, Латвії, Естонії чи Фінляндії, якщо вона буде в НАТО, – це буде червона лінія для всіх нас. Але я би хотів, щоб Володимир Путін більше ніколи не почав жодної агресії”, – сказав речник МЗС Польщі.

Нагадаємо, що Росія може здійснити напад на Польщу чи іншу країну Євросоюзу навіть найближчими днями. Про це заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця у відеоінтерв’ю “Європейській правді”.

“Росія готується до того, щоб напасти на Польщу. Цю інформацію, напевно, мають дипломатичні установи, в тому числі й посольство Росії у Варшаві. І вони замітають сліди”, — каже Дещиця.

За його словами, зараз Росія намагається створити привід для нападу.

“Для того, щоб увійти в Польщу, яка є членом ЄС та НАТО, необхідно підготуватися набагато серйозніше. Росії потрібно мати серйозні аргументи, чому вона власне має намір втрутитися у внутрішнє життя Польщі й атакувати її”, — вважає посол.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.