20 Квітня, 2024 9:49 am

“Почав говоpити, але ходити не може”, – сплuвли нові жaxливі дeталі про побuтого на Волині солдата ВІДЕО

41-річний військовий 14-ї ОМБР Анатолій Грищук, якого побили у частині в Володимирі, нині лікується у військовому госпіталі. Туди з Волинської обласної лікарні бійця перевели 19 квітня, – розповіла Суспільному його дружина Тетяна Грищук.

Зі слів жінки, Анатолія побив старший за званням військовослужбовець. Це сталося 8 квітня. Побитого чоловіка виявили наступного дня, 9 квітня. Відтоді він перебуває у лікарні.

“Почувається вже краще, прийшов до тями. Він почав говорити, але не може ходити. Лікарі кажуть, що все наладиться з часом, бо це важка травма голови. Ще на руках багато синців, на спині, на стегні забої і на обличчі”, – каже Тетяна.

Спілкуватися з журналістами про обставини побиття військовий відмовився. Його історію переповіла дружина. Жінка каже: Анатолій пішов у військо в перший день повномасштабного вторгнення. Через три місяці боїв отримав важке поранення.

“13-го лютого він повернувся у військову частину. Написали, що він придатний до служби і до цього часу служив у військовій частині у Володимирі, поки не трапилася ця пригода (побиття – ред.)”, – розповіла Тетяна.

Як розповів Суспільному медичний директор обласної клінічної лікарні, де боєць був одразу після побиття, його стан був важким. “Спочатку поступив у реанімаційне відділення, потім у нейрохірургічне. Зараз хворий у стабільному стані, надіємося на повне одужання”, – сказав Микола Галей.

Що відомо про офіцера, який, ймовірно, побив солдата.

Імені офіцера, який, ймовірно побив Анатолія Грищука, в ДБР не називають. Станом на 19 квітня підозру йому поки не оголошували.

Як розповіла в коментарі Суспільному речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко, офіцеру – 22 роки. Він був у казармі військової частини, де сталося побиття, за рішенням суду. В лютому 2023-го, – каже речниця, –чоловік спричинив смертельну ДТП у місті Володимир. Наразі до суду скеували обвинувальний акт щодо тієї аварії.

Що ж до побиття солдата, то слідчі спеціалізованої прокуратури зареєстрували кримінальне провадження ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України.

Впродовж дня Суспільне намагалося отримати телефонний коментар щодо ситуації із побиттям в частині у речниці 14 ОМБР Надії Замриги. Згодом зв’язок з пресофіцеркою, яка нині перебуває на сході України, було втрачено. Наразі Суспільне очікує офіційних коментарів бригади.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.