26 Квітня, 2024 9:08 pm

Почалося! Естонія має територіальні претензії до росії і планує відновлення територіальної цілісності станом на 1920 рік МАПА

О, файно! Естонія має територіальні претензії до росії і має намір домогтися відновлення територіальної цілісності станом на 1920 рік😈

Сьогодні парламент Естонії розгляне пропозицію уряду про відкликання підпису під договорами про сухопутні та морські кордони з росією від 18 лютого 2014 року.

Після окупації країн Балтії Радянським Союзом у маленької Естонії вилучили повіт Петсерімаа (сучасний Печорський район Псковської області), а також передмістя Нарви, найближчий прикордонний населений пункт Івангород.

Після розпаду СРСР Естонія вимагала повернення своєї території у межах, визначених Тартуським мирним договором 1920 року, проте безрезультатно.

Між росією та Естонією зараз немає офіційного договору про кордон.

На зображенні може бути: карта та текст «территориальные изменения в эстонии и латвии (с 1939г.) г.) эстония (1945-) κ россии (1945) латвия (1945-) палдиски κ россии (1945) таллин ивангород нарва йыхви тапа эстония тюри пярну пяр тарту валга -опечоры вентспилс рига латвия»

Олександр Аронець

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.