19 Квітня, 2024 5:33 pm

Щойно! Комітет Верховної Ради рекомендував ухвалити за основу і в цілому три важливих законопроєкти

Щойно комітет з гуманітарної та інформаційної політики рекомендував ухвалити за основу і в цілому три важливих законопроєкти, співавтором яких я є разом з іншими колегами-депутатами.

Проєкт постанови 7250 пропонує визнати воєнні злочини Росії на території України геноцидом української нації. Дії Росії мають усі ознаки геноциду відповідно до Конвенції 1948 року і є прямим продовженням вчинених російським комуністичним режимом в Україні злочинів геноциду – Голодомору 1932-33 років і депортації кримськотатарського народу 1944 року.

Сподіваюся, парламент найближчим часом ухвалить цю постанову, яка відкриє шлях до міжнародно-правової оцінки російських воєнних злочинів в Україні.

Законопроєкт 7253 забороняє надавати географічним об’єктам назви, що возвеличують Росію, її дати, місця, події та діячів, що здійснювали агресію проти України чи інших держав.

Його ухвалення стане важливим кроком на шляху деколонізації нашої топоніміки, звільнення публічного простору від нав’язаних Росією назв і символів.

Постанова 7266 пропонує затвердити заяву парламенту про фундаментальну цінність свободи слова, гарантії діяльності журналістів і медіа під час дії воєнного стану.

Україна – не Росія, і будь-які спроби політичного мародерства під час війни, зокрема, перешкоджання законній діяльності патріотичних українських телеканалів, мають отримати рішучу відсіч.

Volodymyr Viatrovych

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.