29 Березня, 2024 11:44 am

Теpміново! В Ізюмі окyпанти могли застoсувати хімічну pечовину: з’явилися деталі

В Ізюмському районі Харківської області російські окупанти нібито застосували хімічну зброю. У ймовірних потерпілих вже взяли необхідні аналізи.

Про це повідомив депутат Ізюмської міської ради 7-го скликання Микита Каракай на своїй сторінці у Facebook. Таку інформацію він оприлюднив у понеділок, 18 квітня.

Зазначимо, що дані не підтверджені офіційно та вимагають перевірки. За інформацією Каракая, заряди з речовиною нібито були випущені з РСЗВ “Град”.

“Газ, що утворюється після вибухів, стелиться по землі. Симптоми отруєння: почервоніння очей, нудота, блювання, порушення дихання, непритомність. У потерпілих взяті аналізи крові, одяг відправлено на експертизу”, – написав він.

Ситуацію в Ізюмі прокоментував боєць ТРВ Юрій Корсунов. Його джерела також підтверджують, що ворог застосував заборонену хімічну зброю.

“Документального підтвердження немає, але є інформація від бійців, які після обстрілу мали певні ознаки хімічного впливу. Була у них реакція на ці обстріли. Люди мали блювотні рефлекси, кров’ю деякі (кашляли. – Ред.), запаморочення, опіки обличчя в деяких” , – зазначив він.

Скриншот повідомлення Микити Каракая у Facebook

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.