26 Квітня, 2024 1:12 am

“Не святкувати Пасху з москвою” не вийде: в ПЦУ пояснили, чому

Вселенський Патріархат і ВСІ Помісні Православні Церкви святкують Великдень і всі пов’язані з ним свята за єдиним календарем. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови управління ПЦУ із зовнішніх зв’язків Євстратій Зоря, коментуючи прагнення “не святкувати Пасху з москвою”, пише УНН.

Цитата.

“До відома всіх, на кого раптом напало прагнення “не святкувати Пасху з москвою”: Вселенський Патріархат і ВСІ Помісні Православні Церкви святкують Великдень і всі пов’язані з ним свята (Вербна неділя, Вознесіння, Трійця) – за єдиним календарем. Українська Церква не буде розривати пасхальну календарну традицію, яка єднає православний світ”, – написав Зоря.

Він додав, що, якщо “занепокоєним так буде легше сприйняти, то це не ми святкуємо з москвою, а вона – з нами”.

Деталі

Священослужитель зауважив, що розуміє, що все московське викликає відразу, але радить при цьому не втрачати здоровий глузд, і перш, ніж виступати з ініціативами – поцікавитися, як все є насправді.

“Влучна думка з коментарів: щоб “не святкувати з Москвою” слід перестати ходити на свята в парафії МП, жертвувати на потреби МП, політично підтримувати прихильників МП…

І ще одне слушне зауваження з коментарів: “не святкувати” з кимось – це також є ознакою залежності. Нехай і через заперечення. Нас взагалі не повинно обходити – що, коли і як святкують в Московії”, – додав він.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.