7 Липня, 2024 8:02 am

Гeнсек НАТО pозповів, коли путін буде змушений зaкінчити вiйну в Укpаїні

Російський диктатор володимир путін готовий воювати до тих пір, поки не зрозуміє, що союзники готові підтримувати Україну у довгостроковій перспективі.

Таку заяву зробив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише ТСН.

Він, зокрема оцінив можливості глави Кремля володимира путіна продовжувати свою війну в Україні.

За словами Столтенберга, потрібно взяти до уваги силу українців, мужність збройних сил України, українську економіку, яка є на диво сильною у таких важких умовах, а також врахувати могутність країн-членів НАТО у порівнянні з росією.

“Це для мене дуже важливо. Ми маємо допомагати Україні не тільки ad hoc.

Ми з країнами-союзниками маємо взяти на себе більш довгострокові зобов’язання.

путін має розуміти, що у нас велика сила, і коли він це зрозуміє, війна закінчиться”, — йдеться у заяві Столтенберга.

Водночас генсек НАТО наголосив, що війни за своєю природою не є передбачуваними.

Раніше очільник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна готова ознайомити російську федерацію з мирним планом. Це стане можливим за підсумками Глобального саміту миру, який проходить у Швейцарії.

Варто зазначити, що в листопаді 2023 року президент Володимир Зеленський запевняв, що Україна відкрита для мирних ініціатив будь-яких країн, якщо вони виходять з необхідності повного виведення російських військ з суверенної території України. Водночас будь-який територіальний компроміс неприпустимий для Української держави.

Своєю чергою секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко заявив, що Україна чітко усвідомлює, що війна з російською федерацією закінчиться переговорами. Саме тому Київ просуває Формулу миру глави держави Володимира Зеленського.

Нещодавно Володимир Зеленський заявив, що Україна не хоче запрошувати російську федерацію на Саміт миру у Швейцарії, щоби країна-агресор не могла зірвати процес. Її залучать вже на наступному етапі через посередників.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.