15 Травня, 2024 11:28 pm

Тpи кольоpи, в які не можна фаpбувати яйця на Вeликдень

До свята прийнято пекти паски та фарбувати яйця. Їх потім можна і потрібно їсти, а також обмінюватися ними із друзями та близькими.

Зараз у продажу є безліч наборів з готовими барвниками і заздалегідь підібраними кольорами. Але чи знали ви про те, що далеко не всі з них підходять для фарбування яєць у свято Великодня?

Від яких відтінків краще відмовитися раз і назавжди – розповімо у нашій статті.

Чорний колір

Здається, мало хто захоче фарбувати великодні яйця у чорний колір, але якщо таке бажання виникне, варто відімстити його відразу.

Справа в тому, що цей відтінок традиційно асоціюється з жалобою та смертю. Тому він зовсім не співвідноситься з великоднім настроєм.

Вибирати чорний для фарбування яєць на Великдень не варто, навіть якщо додатково буде присутній декор у вигляді мерехтливих частинок або блискіток.

Такими ж недоречними відтінками будуть і сірий, асфальтовий, темно-синій, темно-коричневий. А ось натуральний коричневий до них уже не відноситься. Саме цей колір часто виходить у результаті, якщо використовувати для фарбування лушпиння цибулі.

Білий колір

Цей відтінок просто не логічно використовуватиме для фарбування яєць. Все тому, що він є природним. Таким чином, навіть не буде помітно, що ви доклали якихось зусиль.

Єдиний варіант – поверх білого яйця розмістити термонаклейку. Але для цього використати барвники не обов’язково.

Помаранчевий колір

Ще один природний для курячих яєць колір. Це робить його непривабливим для декорування. Незважаючи на це, у багатьох великодніх наборах він присутній.

Знову ж таки, відтінок може стати в нагоді, тільки якщо використовувати додаткові елементи декору – розпис, термонаклейки, бісер, стрази і т.д.

Які кольори можна використовувати?

Традиційно яйця на Великдень фарбують у червоний колір, що символізує кров Христа.

Однак це не єдиний відтінок, який можна використати. Яйця можна фарбувати у будь-які кольори. Відмінно підійдуть усі відтінки червоного – від бордового до рожевого. Не забороняються зелений, блакитний, синій, фіолетовий, жовтий і так далі.

Для фарбування яєць можна використовувати харчові барвники, які продаються у магазинах. Також придатні натуральні барвники, такі як лушпиння цибулі, буряк, куркума, кава та інші.

Важливо пам’ятати, що при фарбуванні яєць необхідно дотримуватися запобіжних заходів. Не слід використовувати для фарбування яєць фарби, які не призначені для харчових продуктів. Також необхідно стежити за тим, щоб фарба не потрапила на руки або інші поверхні.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.