12 Травня, 2024 3:06 pm

Стpaшний злочин на Вiнниччині! Cпливли нoві дeталі. Хто наспpавді вбuв молодого поліцейського

Напад на поліцейських у Вінницькій області 20 квітня — що відомо. Спливли нові деталі.

Уночі 20 квітня в Гайсинському районі Вінницької області співробітники поліції зупинили для перевірки автомобіль, у якому перебували двоє чоловіків.

Вони відкрили вогонь по правоохоронцях.

У результаті загинув 20-річний поліцейський, а його напарник дістав поранення.

На території Вінницької та Одеської областей вводили спеціальну поліцейську операцію.

Пізніше стало відомо, що загиблий поліцейський — Максим Зарецький. Він півтора року служив у секторі реагування патрульної поліції.

У Сухопутних військах підтвердили, що на відео нападу присутні військовослужбовці однієї з частин ЗСУ. Увечері 20 квітня правоохоронці знайшли їхню машину.

21 квітня голова НПУ Іван Виговський повідомив, що підозрюваних — 52-річного чоловіка та його 26-річного сина — затримали в Одеській області.

Представниця поліції Олена Бережна розповіла, що підозрювані намагалися втекти з України. Вони нібито напали на поліцейських, оскільки перевозили бойові гранати.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко сказав, що чоловіки викинули ящики з гранатами у воду.

У залі суду підозрюваний у нападі на співробітників Нацполіції Валерій Василаке заявив, що в поліцейського стріляв його син.

Про це повідомляє Суспільне.

За його словами, син подумав, що поліцейський застрелив його. Сам Валерій Василаке сказав, що отримав кульове поранення.

«Вистрілив син. Він подумав, що поліцейський мене застрелив», — заявив Валерій Василаке.

Він також стверджує, що зброю, яка була в автомобілі, вкрав син. Продавати її нібито не планували.

Підозрюваний також підтвердив, що планував разом із сином покинути територію України і виїхати до Молдови.

Пізніше син заявив, що він стріляв у поліцейського.

Також, правоохоронці викрили військових, які, ймовірно, допомогли переховуватись підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині 20 квітня. Одного з них вже затримали.

Як повідомили на сторінці ДБР, один з них передав авто для втечі за кордон, а інший — забрав та віддав їм закордонні паспорти і мобільний телефон.

“20 квітня 2024 року, після трагічної події, нападники вирішили втекти за кордон та звернулись за допомогою до знайомих військовослужбовців. Один з них також самовільно залишив військову частину в Одеській області”, — розповіли у ДБР.

24 квітня 2024 року ДБР затримало одного з військовослужбовців, якого звинувачують у тому, що допомагав підозрюваним втекти та самовільно залишив військову частину.

“Не зважаючи на те, що загалу вже було відомо, що батько та син розшукуються за вбивство правоохоронця, фігуранти відгукнулись та вирішили допомогти”, — йдеться в повідомленні.

Наразі за приховування тяжкого злочину військовослужбовцю повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 396 ККУ, іншому, який самовільно залишив військову частину, повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 407 ККУ.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.