18 Червня, 2024 3:41 am

Відcтежує “з точнiстю до метpа”: вимкніть цю функцію у Telegram і мaйте чистий cпокій

В мобільній версії месенджера є функція, яка дозволяє встановити місце розташування людини з точністю до метра.

Ні для кого не буде одкровенням, що в сучасному цифровому світі не залишається нічого суто особистого.

І навіть популярні месенджери, якими ми користуємося для спілкування з близькими людьми, і де ділимося потаємним, збирають про нас дані й не захищають їх гідним чином.

Одним з таких є Telegram, що став з початку повномасштабного вторгнення рф новою повсякденною звичкою для українців.

Мало хто знає, але у мобільній версії месенджера діє функція, яка дозволяє встановити місце розташування людини з точністю до метра.

Розповідаємо, як її відключити.

Йдеться про функцію під назвою «Люди поруч», яка показує користувачів, що знаходяться поблизу, і досить точну відстань до них.

Попри те, що номер телефону користувача при цьому залишається прихованим, він, сам того не усвідомлюючи, публікує свою домашню адресу в Інтернеті.

Експерти кажуть, що зловмисники за допомогою даного функціоналу змогли створити повноцінний скрипт, що дозволяє визначити точне місце розташування всіх користувачів Telegram, які активували функцію, в обраній зоні.

До речі, в самому Telegram цю вразливість такою не визнали.

За їх словами, користувачі свідомо погоджуються на передачу своєї геолокації, активуючи функцію.

Зате месенджер Line, який мав аналогічну функцію, фактично відразу відключив її після звернення фахівців.

Як відключити функцію Люди поруч в телеграмі

Щоб відключити відображення свого профілю, потрібно перейти в мобільній версії месенджера в «Контакти» → «Знайти людей поруч».

Відключити відображення профілю можна в будь-який момент, натиснувши на кнопку «Не показувати мене» на головній сторінці профілю.

Також, щоб уникнути зайвих ризиків, не дозволяйте цій функції доступ до своєї геопозиції.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.