29 Квітня, 2024 5:55 pm

Щoйно! Зeленський пiдпиcав Закон про мобiлізацію. Пoвний текcт Закону

Щойно!

Президент Зеленський підписав переданий йому закон про мобілізацію.

Отже, наразі вже відомий остаточний текст закону.

Нагадаємо, 11 квітня парламент ухвалив в цілому Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (законопроєкт 10449).

Як раніше писала «Судово-юридична газета», даний закон вводить новий документ, який можуть отримати громадяни від ТЦК – вимогу.

Вимога буде слідувати після звернення начальника ТЦК до поліції стосовно затримання ухилянта та його доставлення до ТЦК.

Якщо поліція відмовить начальнику ТЦК у такому затриманні – то він звертається до місцевого суду як адміністративного з позовом стосовно обмеження ухилянта у праві керування автомобілем.

Крім того, новий закон передбачає, що чоловіки від 18 до 60 років повинні носити із собою завжди військово-обліковий документ.

Закон не деталізує порядок вручення повісток – його окремим актом встановить Кабмін.

Крім того, закон про посилення мобілізації допускає подвійне тлумачення порядку бронювання державних службовців і працівників патронатної служби, як раніше писала «Судово-юридична газета».

При цьому новий закон буде працювати у комплексі із законом про цифровізацію військового обліку, який дозволяє завдяки Реєстру «Оберіг» автоматизувати майже всі процеси.

Слід зауважити, що у громадян, які стоять на військовому обліку буде 60 днів, аби оновити свої дані – вони повинні будуть повідомити свій номер телефону та реальну адресу.

Неоновлення даних може тягти за собою значний штраф (до 22,5 тисяч грн).

Нижче наводимо повний текст закону, який щойно підписав Володимир Зеленський.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.