29 Квітня, 2024 6:39 pm

Вичиcляю “китайську” гpечку ще в мaгазині: з однoго пoгляду. Розказую, як відpізнити від нашої, і чи ваpто її купувати

Будьте пильні!

Крупа з Піднебесної може бути небезпечна для здоров’я.

Усі мої домочадці дуже люблять гречану кашу. Я не виняток. Як ми її тільки не готуємо! Але для цього потрібно писати окрему публікацію з докладними рецептами, секретами та хитрощами.

Як ви вже розумієте, сьогодні мова піде точно не про кулінарії. Ми навчатимемося вибирати гречану крупу, що знаходиться на прилавках магазинів.

Отже, як я вже написала раніше, усіма наша улюблена крупа купується мною у солідних кількостях.

Я завжди намагаюся запастися нею про запас. Щоб хоч якось компенсувати кількість купленої мною крупи у співвідношенні грошей, постійно стежу за акціями в магазинах, які досить часто відбуваються. Все було гаразд до останнього часу. Але нещодавно я стала помічати якісь дива.

Гречана каша різко змінила смак, причому не на краще. Зрозуміло, я почала шукати причини у собі. Може, я її переварила? Чи навпаки, недоварила? Хоча цю кашу вже готую досить давно, і недоліків бути не повинно.

Але потім я зрозуміла, що справа зовсім не в кухарі, то пак, не в моїй скромній персони!

Я вирішила копнути глибше. Мені просто ніяково, що доводиться викидати кашу. За крупу сплачені гроші, як ніяк … Я наївно припускала, що в магазинах продається тільки гречка, що вирощена і виготовлена в Україні. У цьому є частка логіки! У нас чудова аграрна держава. Але і це велика помилка.

Це зовсім не так, друзі!

Виявилося, що разом із нашою крупою, на наших прилавках є крупа, що вирощена в Піднебесній. Як я зрозуміла, що Китай виробляє рівно третину всієї гречки у світовому масштабі.

Саме ця китайська крупа і траплялася мені до рук. Виявляється, що китайці чудово підробляють не лише речі. Вони дуже якісно можуть підробити і крупу, зокрема гречку. Розгляньмо це питання.

Як з’ясувалося, китайці з небажанням споживають гречану кашу. Ну не подобається їм ці “ласощі”! З гречки жителі Китаю дуже вміло виробляють локшину. Коли трапляються надлишки, китайці продають їх до інших світових країн. Їхня гречка значно поступається нашій за якістю, тому китайці йдуть на маленькі хитрощі. Щоб збільшити обсяги, а не якість, вони щедро поливають свою культуру всілякою хімією.

Далі йде кропіткий процес обробки гречки перед тим, як упакувати крупу. Як правило, над нею «хімічать» двічі чи навіть тричі. Ви помічали, що крупа більш темного кольору? Так ось — це і є китайська гречка сумнівної якості та смаку. Є сорти круп, які відверто гірчать. Це свідчить про присутність хімікатів у гречці.

Відрізняємо якісну гречку від сурогатів.

Є кілька робочих засобів, як відрізнити якісну українську крупу від китайської підробки. Перше, що потрібно зробити, прочитати маркування на упаковці. Там чітко прописано країну-виробник. Якщо країна не вказана, таке теж трапляється, дивимося крізь упаковку на саму крупу. Наша гречка має досить гострі форми, імпортна крупа більш округла.

Далі звертаємо увагу на колір. Наша гречка має досить світлий, коричневий відтінок. Іноді вона кольору кави з молоком. Крупа китайського виробництва завжди темніша.

Ще один аспект. У виробництві крупи китайці мало дбають про якість продукту. Як правило, разом із самою гречкою в упаковці можна зустріти всіляке лушпиння і макуху. Крізь упаковку це чудово видно.

Ще на що треба звернути увагу, це, звичайно, ціна. Якщо гречка досить дешева, не поспішайте брати її за акцією в магазині. Китайці часто пропонують низькі ціни.

І останнє – це запах.

Гречка з Китаю має досить різкий, затхлий запах. Кілька разів я навіть спостерігала утворення цвілі. Хто знає скільки зберігався цей товар?

Будьте обережні під час вибору!

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.