27 Липня, 2024 6:31 am

А чи не мoжуть укpаїнські війcькові пеpетворити оцей 30-кілометpовий так званий “цаp-потяг” у паcтку для pосіян? Тобто…

Подаємо мовою оригіналу:

Rostyslav Demchuk

А чи не можуть українські військові перетворити оцей 30-кілометровий так званий “цар-потяг” у пастку для росіян?

Тобто, коли українські війська розпочнуть активний контрнаступ на тій ділянці фронту – росіянам нікуди буде відступати, оскільки шлях їм буде загороджувати як стіна оцей “цар-потяг”.

І росіянам доведеться або гинути, або здаватись в полон.

Та й підмогу з того боку “цар-потяга” організувати буде неможливо – вагони перешкоджатимуть перекидати резерви до лінії фронту.

Може хтось знається на цій темі і може більш поглиблено прокоментувати для чого окрім лінії оборони може служити ця 30-кілометрова споруда?

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що 30-кілометровий так званий “цар-потяг” між Оленівкою і Волновахою на окупованій Донеччині міг бути створений як оборонна лінія проти майбутніх українських наступів.

За даними DeepState, російські війська зібрали понад 2100 вантажних вагонів у 30-кілометровий потяг.

Повідомляється, що російські війська почали збирати потяг у липні 2023 року. Імовірно, окупанти мають намір використовувати цей потяг як оборонну лінію проти майбутніх українських наступальних дій.

Залізнична лінія між Оленівкою та Волновахою знаходиться приблизно за шість кілометрів від лінії фронту, яка, за оцінками ISW, проходить на південний схід від Новомихайлівки в її найближчій точці, і перебуває на ділянці фронту, яка була відносно неактивною, коли російські війська почали будівництво.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.