18 Травня, 2024 9:19 am

Щo відбyвається? Поpошенка поcадять? ДБР завеpшило розcлідування щодо Петpа Олекcійовича (документ)

Порошенко посадять?

ДБР завершило досудове розслідування щодо Петра Порошенка.

П’ятий президент Петро Порошенко наразі перебуває у статусі підозрюваного у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Досудове розслідування у резонансній справі тривало два роки.

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування п’ятого президента та нардепа Петра Порошенка, підозрюваного у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Про це «Главкому» повідомила начальник відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів управління забезпечення діяльності ДБР Оксана Згиблова.

Слідство відкрило стороні захисту доступ до матеріалів досудового розслідування. Після ознайомлення ДБР має направити обвинувальний акт стосовно Петра Порошенка до суду. Після цього у нього змінюється статус, він стає звинуваченим.

Крім того, ДБР повідомило: під арештом, накладеним Печерським райсудом у січні 2022 року, продовжує перебувати низка активів та майно п’ятого президента.

Загалом досудове розслідування у резонансній справі тривало два роки.
«Угольное дело». Следствие завершено: Порошенко знакомится с материалами фото 1

Нагадаємо, підозру Петру Порошенку 20 грудня 2021 року підписав виконувач обов’язків генпрокурора Олексій Симоненко. Згідно з текстом підозри, Петро Порошенко нібито провадив підривну діяльність проти України у 2014-2015 роках.

У спільники йому слідство записало народного депутата від «ОПЗЖ», кума Путіна Віктора Медведчука, колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина та бізнесмена Сергія Кузяра. Усі вони, за версією слідства, організували купівлю вугілля на державних шахтах Донецької та Луганської областей, тоді як ці підприємства фактично перебували під контролем російських найманців та терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».

До «вугільної» справи екс-президента Порошенка начебто залучив Віктор Медведчук восени 2014 року. Кум Путіна допомагав Кремлю відновити постачання вугілля із захопленого Донбасу на українські території. Також Медведчук втягнув у схему бізнесмена та радника колишніх міністрів енергетики часів Януковича Сергія Кузяра.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.