5 Травня, 2024 7:48 pm

Як Тpамп тепеp заговоpив про Укpаїну та вiйну

У Трампа дуже особливе бачення, яким чином він збирається припинити цю війну

Вже почався процес праймериз у Республіканській партії. Був кокус у штаті Айова, там переміг Дональд Трамп — 51%. Тож є дуже великий шанс, що колишній президент Трамп буде кандидатом від Республіканської партії на цих виборах.

Ви ж бачите, що найближчі конкуренти можливого кандидата Трампа відстали від нього практично вдвічі. Зараз більшість опитувань і коментарів передбачають, що вирішальна боротьба на президентських виборах найімовірніше буде між 77-річним Дональдом Трампом і 81-річним Джозефом Байденом, який готується бути кандидатом від Демократичної партії, пише NV.

Проти Дональда Трампа зараз порушені понад 90 судових справ, частину з яких розглядатимуть в наступному місяці, зокрема із звинуваченнями про намагання незаконно перекрутити результати виборів чи змінити результати виборів 2020 року, на яких він зазнав поразки. Звинувачення і підозри фактично не вплинули на приготування і перебіг партійних виборів в Айові. Кореспонденти, до речі Голосу Америки, працювали там і розмовляли з виборцями, і мушу сказати, що більшість із них кажуть, що на їхній вибір принципово не впливають справи, які порушені проти Дональда Трампа.

Ми знаємо, що у Верховному суді США розглядається справа з приводу зняття Дональда Трампа зі списку кандидатів в двох американських штатах. Від цього рішення Верховного суду буде залежати дуже багато. Я передбачаю, що від цього рішення буде залежати майбутнє президентство у США, ну і, звичайно серйозні геополітичні зміни у світі, якщо колишній президент Трамп знову стане президентом.

Навіть республіканські виборці також хочуть свіжої крові

Мушу сказати, що у Дональда Трампа є величезна кількість дуже відданих прихильників. І якщо ця величезна кількість відданих прихильників таки мобілізується на виборах, то вони можуть скласти серйозну конкуренцію діючому президенту Сполучених Штатів.

З іншої точки зору, з тих інтерв’ю з виборцями, наприклад, в Айові, яким мали можливість задати запитання наші кореспонденти, навіть республіканські виборці, також хочуть свіжої крові і свіжої конкуренції. Вони кажуть, що не хочуть другий раз бачити повторення попередніх виборів. І навіть республіканські аналітики також остерігаються, що це може бути повторенням попередніх виборів, і це не дуже добре для республіканської партії. Республіканці хочуть обрати президента, який зможе бути не одну, а дві каденції. І це такі от мінуси для президента Трампа.

З тих кандидатів, які сьогодні є від республіканської партії, Дональд Трамп, Рон Десантіс, і Ніккі Гейлі — вона — найбільш проукраїнська. В принципі, вона проамериканська, але глибоко розуміє геополітичні наслідки війни в Україні, оскільки вона міжнародник, працювала в ООН. І тому в позиції по Україні сходиться з теперішньою діючою адміністрацією Джозефа Байдена. І Гейлі також вважає, що Україні треба надавати максимальну підтримку, бо розуміє, наскільки ця війна проти України в контексті поточних глобальних криз принципово важлива. І наслідок війни в Україні дуже сильно буде мати вплив на всі інші геополітичні кризи, які сьогодні розвиваються у світі.

Зараз президент Трамп небагато говорить про НАТО. Одна річ, яку він точно сказав про фінансування, то це спонукав партнерів США у НАТО видавати більше коштів на свою безпеку, пригрозивши тим, що США не прийдуть їм на допомогу, якщо вони не будуть самостійно себе захищати. Насправді, зрештою, це спрацювало, і таки країни Альянсу почали справді більше видавати коштів на свою безпеку.

Буквально декілька днів поспіль Трамп говорив багато про Україну. Він казав, що ми хочемо миру завдяки силі (peace through strength). Він сказав, що Росія б ніколи не напала на Україну. Він сказав «я і Путін спілкуємось добре і це добре, а не погано». Також колишній голова Білого дому наголосив, що він може швидко покласти край російській війні. Він сказав, цитую «ситуація в Україні така жахлива, ситуація в Ізраїлі така жахлива. Те, що сталося, ми вирішимо це. Ми вирішимо дуже швидко. Як я казав щодо України, то я знаю президента Путіна дуже добре, я знаю Зеленського дуже добре. Ми зберемо їх разом і вирішимо все дуже швидко». Ми знаємо також заяви президента Зеленського. Він запрошував президента Трампа до України і казав, що він за 24 хвилини пояснить президенту Трампу, і той зрозуміє, що таке війна Путіна в Україні.

Ще одна річ, яку Трамп, майбутній кандидат від Республіканської партії, виступаючи перед своїми прихильниками, він сказав, що справжні втрати (це нове) у війні Росії в Україні значно вищі, ніж відомо тепер. Цитую буквально «Тепер всі ці смерті набагато більші, ніж усвідомлюють люди, цифри набагато більші, ніж будь-хто думав. Можливо, вони з’ясуються у наступні роки. Коли нищили ці величезні будинки в Україні, ви бачите, що оголошують, що двоє людей легко поранені. Ні, набагато більше людей вбито».

Політик, який має одні з найбільших шансів змагатися за президентство із чинним президентом Джозефом Байденом, говорячи про повномасштабне вторгнення Кремля в Україну, додав, що «ми зупинимо це, але це дуже сумно, що люди вбиті, культура знищена. Ви не можете замінити будівлі, яким тисяча років, красивішими золотими куполами, церквами. Це просто руїни зараз». Тобто Трамп про це думає, про це говорить. В нього тільки дуже особливе бачення, яким чином він збирається припинити цю війну. Поки що ми маємо передвиборчу кампанію. В передвиборчій кампанії все можливо, і обіцянки різні можливі. Так що, я думаю, пояснення і деталі цього плану ми вже почуємо набагато пізніше.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.