27 Липня, 2024 6:49 am

На бoлoтах паніка, у путіна істеpика! Вiйська з НАТО в Укpаїні. Метью Бpайз зpобив заяву

Метью Брайза, ексрадник держсекретаря США, колишній директор до справ Європи та Євразії в Раді нацбезпеки США, розповів, наскільки далеко будуть готові піти наші партнери по безпекових угодах.

“Є деякі члени НАТО, про яких ми говорили, які, не під егідою НАТО, можуть надіслати в Україну свої власні військові сили і засоби”, – сказав Брайза в інтерв’ю для телеканалу “Еспресо“.

Це питання час від часу з’являється, і немає чіткої відповіді на те, якими є межі для окремих західних партнерів України,

окрім того, що НАТО не буде безпосередньо втручатися, якщо тільки деякі країни-члени НАТО не зазнають нападу з боку росії, зауважив ексрадник держсекретаря США.

“Чим більше росія ескалує, тим більша ймовірність того, що деякі країни-члени НАТО будуть втручатися в ситуацію на місцях.

Я також думаю, що чим більше Україна зможе досягти успіху і утримати Чорноморський флот подалі від Чорного моря, тим більше вона зможе підготуватися за підтримки своїх західних друзів, щоб зруйнувати сухопутний міст між Кримом і росією.

Переконаний, що ми будемо спостерігати ще більше допомоги від країн Заходу”, – резюмував він.

Напередодні у німецьких ЗМІ з’явилася інформація, що НАТО планує провести масштабні навчання за сценарієм нападу Росії на Альянс.

Голова військового комітету НАТО Роб Бауер переконаний, що цивільне населення на Заході має готуватися до всебічної війни з Росією.

19 січня у Центрі стратегічних комунікацій пояснили, навіщо НАТО організовує наймасштабніші навчання з часів холодної війни.

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) повідомили, що Росія намагається й надалі представляти в інформаційному просторі масштабні навчання НАТО Steadfast Defender 2024 як провокаційні.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.