25 Квітня, 2024 4:32 pm

Великі перемовини! Президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії – Дуда, Науседа, Левітс та Каріс – прибули з офіційним візитом до Києва

У середу, 13 квітня, президент України Володимир Зеленський проведе у Києві зустріч із низкою лідерів країн. Зокрема, українську столицю відвідають президент Польщі Анджей Дуда, Естонії – Алар Каріс, Латвії – Егілс Левітс та президент Литви Гітанас Науседа.

Міжнародні партнери прибудуть до України, щоб висловити підтримку президенту Зеленському та захисникам країни. Про це повідомляє польське видання WNP.

Примітно, що візит президентів Польщі, Литви, Латвії та Естонії до Києва стане першим візитом глав держав до української столиці з початку російської агресії.

За словами голови Бюро міжнародної політики польського президента Якуба Кумоча, Польща є організатором візиту та спільно з Україною забезпечує його логістику та безпеку. Водночас президенти країн Балтії також беруть участь у візиті, адже є ключовими партнерами з питань безпеки у регіоні.

Президент Литви Гітанас Науседа у Twitter запевнив Україну у непохитній підтримці в умовах повномасштабної війни проти РФ.

“Надаємо до Києва з твердим посланням про політичну підтримку та військову допомогу. Литва продовжить підтримувати боротьбу України за свій суверенітет і свободу. Разом до перемоги!”, – зазначив Науседа.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.