8 Вересня, 2024 12:37 am

Оcь і cпливла вcя пpавда пpо т.з. “Моcковський патpіархат”. A ви друзі, цього не знали?

Подаємо мовою оригіналу:

Павло Бондаренко

Московський патріархат з 1943 року, тобто з моменту свого фактичного відновлення після 18 років безпартріаршого періоду перебуває в режимі самопроголошення себе Вселенським замість патріархату Константинопольського.

Ви, друзі, цього не знали?

Власне, товариш Сталін, який викликав 3 вересня 1943 року до себе на дачу для таємної розмови Місцеблюстителя патріаршого престолу, старого більшовицького холуя і агента НКВС Сергія (Страгородського) саме для цього патріархію фактично і поновив. А ще вірніше, створив по-новому. Свою. Власну.

У тій таємній розмові товариш Сталін повідомив Сергію що призначає його патріархом.

Собор, на якому це має бути зроблено, треба зібрати “з більшовицькими темпами” та зі слухняних архієреїв.

Товариш Сталін поспішав, бо мав великі геополітичні плани, передусім на Туреччину і Грецію тому йому і потрібен був у москві повноцінний патріарх.

Більше того, товариш Сталін йшов у перспективі й далі й планував скинути з престола Папу римського й “об`єднавши” таким чином світову Церкву поставити її під свій контроль.

Вже через кілька місяців після свого призначення (слово “обрання” в СРСР виклає сміх) патріарх Сергій у № 2 створеного за наказом Сталіна офіційному органі РПЦ “Журнал Московської патріархії” публікує статтю “Ести ли у Христа наместник в Церкви”, головною думкаю якої є: будь-який архієрей з будь-якої столиці може очолити християнську Церкву, а не лише Папа та патріарх Константинопольський.

А на 1947 рік кремль почав потихеньку готувати Вселенський собор, на якому й було б для початку Московського патріарх проголошено вселенським.

З того часу й донині “Журнал Московської патріархії” не називає Вселенського патріарха Вселенським, а лише Константинопольським.

А ви, друзі, й цього не знали?

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.