29 Квітня, 2024 7:27 am

Суд виніс виpок затpиманому на хабаpі львівському пpикоpдоннику. Таке покаpання обуpило укpаїнців

Галицький районний суд Львова виніс вирок інспектору прикордонної служби Володимиру Мельнику, якого в січні цього року затримали на хабарі 2 тис. доларів.

За гроші він обіцяв посприяти у влаштуванні чоловіка на військову службу в ДПСУ за контрактом, однак обіцянки не дотримав.

Прикордонника покарали штрафом у розмірі 51 тис. грн.

За матеріалами справи, подія трапилася на початку січня 2023 року.

Обвинувачений пообіцяв родичу свого товариша допомогти у влаштуванні на військову службу в ДПСУ за контрактом у конкретний прикордонний загін, хоча насправді таких повноважень він не мав.

Прикордонник обіцяв вплинути на певних посадових осіб для вирішення цього питання та сказав, що це буде коштувати 2 тис. доларів.

Передача грошей відбулася двома частинами. 5 січня інспектор прикордонної служби отримав 500 доларів поблизу військового госпіталю. Іншу частину хабара 1500 доларів прикордонник отримав того ж дня в своєму автомобілі BMW Х5 поблизу ТЦ «Форум», після чого його і затримали працівники СБУ.

Кандидат на військову службу в ДПСУ так і не потрапив, оскільки не склав відповідні тести.

У судовому засіданні обвинувачений повідомив, що не вважає себе винним та відмовився надавати покази відповідно ст.63 Конституції України. Незважаючи на це, його вина була доведена зібраними у справі доказами.

Суддя Наталія Зубачик перекваліфікувала статтю обвинувачення із вимагання неправомірної вигоди за здійснення впливу (ч. 3 ст. 369-2 ККУ) на шахрайство (ч.1. ст. 190 ККУ).

Вироком суду Володимиру Мельнику призначено покарання за шахрайство у вигляді 51 тис. грн штрафу. Також він має сплатити 18,6 тис. грн на користь держави за проведення експертиз. На вирок ще може бути подана апеляція.

Реакція українців:

Сергій Осика: Ще і в плюсі лишився😂 Оце боротьба з корупцією.”Наш” суд самий продажний суд у Всесвіті.

Леонід Хіхловський: Країно тобі пороблено . Чоловік поцупив в маркеті пляшку віскаря отримав 5 років … А тут на днях сраколизи ‘ щиро’ вітали суддів зі святом…

Mikhaylo Sadlovskyy: Там зав’язаний гадюшний клубок на всі боки

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.