7 Вересня, 2024 11:32 pm

Знову важка ніч! Воpог завдав масованого удару бaлістичними pакетами по Києву та околицям. Сили ППО спpацювали на відмінно

Захисники неба України вночі в понеділок, 11 грудня, збили всі 18 ворожих дронів-камікадзе типу Shahed-136/131, якими Росія намагалася атакувати південь.

А вже на ранок знешкодили всі вісім балістичних ракет, що летіли на Київ.

Про деталі відбиття атаки розповіли в Повітряних силах ЗСУ. За даними військових, окупанти запускали “Шахеди” з мису Чауда та Бельбеку в тимчасово окупованому Криму.

“Усього зафіксовано пуски 18 ударних БПЛА.

Усі ворожі безпілотники були знищені протиповітряною обороною в зоні відповідальності повітряного командування “Південь”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, більшість дронів збили на Миколаївщині – 13, три на Херсонщині та два на Одещині.

По повітряних цілях ворога успішно відпрацювали зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи ПС ЗСУ та Сил оборони України.

Уламками збитих дронів пошкоджено складські приміщення агропідприємств та сільськогосподарська техніка в Куцурубській і Снігурівській громадах, приватні будинки – в Очаківській громаді. Пожежі оперативно приборкали вогнеборці. Інформації про постраждалих не надходило, повідомили в Силах оборони півдня.

“Усі вісім цілей було знищено зенітними ракетними підрозділами повітряного командування “Центр”. Тримаймо небо! Разом – до перемоги!” – додали в Повітряних силах.

Сили ППО вночі збили 18 із 18 "Шахедів": у Повітряних силах розкрили подробиці. Фото

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.