8 Вересня, 2024 12:50 am

Стpaшний злoчин pосіян на окупoваній Хеpсонщині скoлихнyв Укpаїну. Що відомо про зaгиблих

У Херсонській області, в окупованому селі Нечаєве, російський військовий розстріляв літнє подружжя Тетяну Філенко та Сергія Авдєєва.

Загиблі належали до течії кришнаїтів. Вони також пережили повінь після того, як росіяни підірвали Каховську ГЕС.

Докладніше про це читайте в матеріалі OBOZ.UA.

Убив пострілами в голову.

Інформація про те, що 5 листопада на окупованій території Херсонщини в селі Нечаєве російський військовий розстріляв двох українців, просочилася у соцмережі.

Як стало відомо, російський військовий із Ленінградської області Олексій Косенков застрелив їх прямо у дворі будинку.

“Убив їх пострілами в голову. За що – ніхто не знає. Можливо, вони не хотіли виїжджати із села й кидати своє господарство. У них тут і корова була.

Росіяни всіх виганяють із Нечаєва, кажуть, що ті, хто залишився, – це коригувальники вогню. Людей виселяють на південь області, фактично в нікуди”, – розповіла одна з мешканок того району, яка виїхала та підтримує зв’язок зі знайомими.

Постраждали від повені

Тетяна та Сергій належали до одного з напрямів кришнаїтів у Херсонській області. Вони практикували це ще з 90-х років. А в Олешках 15 років проповідували.

Серед своїх прихильників віри їх звали Санатана Госвамі та матаджі Калаваті.

На Херсонщині російський військовий розстріляв подружжя кришнаїтів: що відомо про загиблих

“Виховали багато прекрасних відданих, які проповідують Славу Святого Імені по всьому світу. І це факт – Португалія, Німеччина, Угорщина, Ірландія, Америка. Вони з великою любов’ю дбали про всіх своїх підопічних”, – написав про них один із знайомих.

Сергій – Санатана Госвамі читав проповіді, а Тетяна – матаджі Калаваті готувала частування. У Тетяни на сторінці в одній із соцмереж багато фотографій східних солодощів, які вона готувала своїми руками.

На Херсонщині російський військовий розстріляв подружжя кришнаїтів: що відомо про загиблих

Під час окупації подружжя залишилося у своєму селі, допомагало мешканцям продуктами, підтримувало морально. Вони також пережили повінь після підриву росіянами Каховської ГЕС. Їхній будинок сильно затопило.

На Херсонщині російський військовий розстріляв подружжя кришнаїтів: що відомо про загиблих

“Вони допомагали людям не лише духовними, а й найпростішими побутовими речами. Як-от відремонтувати машину, прочистити каналізацію, дати ліки, ділилися смачними рецептами”, – пише їхній знайомий.

На Херсонщині російський військовий розстріляв подружжя кришнаїтів: що відомо про загиблих

За кілька днів до загибелі, 2 листопада, Тетяна відзначила свій день народження.

У господарстві вони мали корову Раману, яку буквально обожнювали. Адже у їхній вірі корову вважають священною. Наразі друзі шукають можливість вивезти Раману до іншого населеного пункту, закупити для неї корми.

Також у подружжя залишилися дорослі діти. Дочка зараз за кордоном.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.