29 Березня, 2024 12:10 pm

Розмова була жоpстка і без рукостискань: як пройшли переговори канцлера Австрії з путіним

У Москві відбулися переговори канцлера Австрії Карла Нехаммера із президентом Росії Володимиром Путіним. Головною темою розмови стало припинення війни, розв’язаної РФ в Україні.

Як повідомило австрійське видання Krone, перемовини тривали близько 1,5 години. Розмова проходила тет-а-тет, без помічників, перекладачів та преси. Рукостискання як привітання не було, зазначило видання. Австрійський канцлер планує брифінг із цього питання для місцевих ЗМІ.

На даний момент відомо, що австрійський політик закликав кремлівського диктатора зупинити війну в Україні. При цьому джерела BBC повідомляють, що Негаммер натякнув Путіну на програш і дав зрозуміти, що якщо той не зупиниться – санкції будуть лише посилюватися.

Сам Нехаммер охарактеризував розмову з Путіним, як “дуже жорстку та відверту”.

Повідомлялося, що австрійський прем’єр приземлився в російській столиці близько полудня. За інформацією ЗМІ, радників на переговорах не було. Також зустріч російським ЗМІ підтвердив речник президента РФ Дмитро Пєсков.

За даними видання, Путін і Нехаммер сиділи віч-на-віч у кімнаті в заміському будинку, що належить Кремлю. Як і на переговорах з іншими високопосадовцями, розмова проходила за величезним столом.

Про що розповів Нехаммер за підсумками переговорів. Нехаммер заявив, що його найважливішим посланням Путіну було те, що війна в Україні має закінчитися, бо у війні є лише ті, хто програв з обох боків. За його словами, розмова була “дуже жорсткою” і “дуже відкритою”, а зустріч була “не дружнім візитом”.

Крім того, канцлер дав зрозуміти, що санкції проти Росії триватимуть і в будь-якому разі посилюватимуться доти, доки в Україні гинуть люди.

У Європейській Комісії напередодні обережно прокоментували можливі результати цих переговорів.

“В принципі, будь-яка спроба встановити мир в Україні корисна для нас. Але я не маю інших коментарів щодо можливих наслідків такої поїздки”, – додала представниця ЄК.

Нагадаємо: 9 квітня канцлер Австрії Карл Нехаммер відвідав Україну та зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Після цього він вирішив здійснити візит до Росії для переговорів із Володимиром Путіним. Політик вважає, що так він хоча б спробує “налагодити мости” і наблизити війну до закінчення.

Поїздка заздалегідь обговорювалася з головою комісії ЄС Урсулою фон дер Ляєн та канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.