8 Вересня, 2024 2:50 am

Щойно! Гучна заява у Дуди: “В оточенні президента Зеленського є люди, які…”

У польського лідера Анджея Дуди заявили, що не хочуть загострювати і без того напружену ситуацію на лінії Варшава-Київ.

Про це заявив керівник офісу з питань міжнародної політики в адміністрації польського президента Марчин Пшидач, передає Цензор.НЕТ із посиланням на ЄП.

Раніше президент Зеленський на Генеральній асамблеї ООН у вівторок зазначив, що йому тривожно бачити, як “дехто в Європі грає в солідарність у політичному театрі”, перетворюючи постачання зерна на трилер, насправді допомагаючи “підготувати сцену для московського актора”.

За словами Пшидача, “можливо, на боці Києва зіграли якісь погані емоції”.

“Напевно, в оточенні президента Зеленського є люди, які просто погано йому підказують”, – сказав він.

Пшидач додав, що розрив будь-якого партнерства з союзниками не буде в інтересах України.

Під час візиту до Нью-Йорка мала відбутися зустріч президентів Польщі та України, але цього не сталося. Він запевнив, що польська сторона відкрита до переговорів: “Якщо буде конструктивний підхід, ми не виключаємо контактів на вищому рівні”.

Він також заявив, що Польща не хоче загострювати і без того напружену ситуацію на лінії Варшава-Київ.

“Переговори повинні привести до конструктивних висновків, по-друге, ми не повинні довести до загострення мови. З українського боку вже було сказано дуже багато”, – пояснив Пшидач.

Він запевнив, що веде переговори з найближчим оточенням президента Зеленського, а громадськість буде поінформована про рішення у цій справі. За його словами, контакти у Варшаві та Києві спрямовані на якнайшвидше вирішення проблемних питань.

Як повідомлялося, у відносинах між Україною і Польщею триває так звана зернова криза. З 16 вересня Польща в односторонньому порядку, всупереч позиції Єврокомісії, безстроково заблокувала імпорт українського збіжжя (пшениця, кукурудза, соняшник, ріпак) на внутрішній ринок, зберігаючи при цьому транзит цих культур через територію країни.

У відповідь Україна подала на Польщу, а також Угорщину, яка вчинила схожим чином, скаргу до СОТ.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.