26 Квітня, 2024 9:31 pm

Схоже почалося! Президентка Молодви Санду 20 хв тому екстрено вийшла в ефір і зробила безпрецедентну заяву щодо армії та Придністров’я – Арестович відреагував миттєво

Придністров’я залишається однією з надій росіян завдати ще одного удару. У регіоні почалися провокації, за допомогою яких ворог може почати раніше анонсований “вихід з Придністров’я”.

Хоча суверенітету Молдови загрожують росіяни, ефективно протидіяти ворогу країна не зможе.

Тривалий час армія не фінансувалася, і тепер не може похизуватися боєздатністю

Як повідомила президентка Молдови Майя Санду, тривалий час оборонному сектору ніхто не приділяв належної уваги. Внаслідок цього країна залишилася без військового захисту.

Наша армія залишилася без оснащення, без військової техніки. І зараз ми гостро відчуваємо наслідки,
– додала вона.

Натомість радник глави Офісу президента Олексій Арестович допустив введення українських військ до окупованого РФ Придністровського регіону Молдови, якщо Кишинів звернеться до Києва з проханням про допомогу.

За словами Арестовича, нещодавні провокації з вибухами у Придністров’ї можуть свідчити про те, що РФ готує для Молдови “дуже великі неприємності”.

“І найкраще, що може зробити в цьому випадку Молдова, на мою думку, це звернутися за допомогою до України та Румунії… Румуни — близький до них народ і захочуть вступитися… А Румунія – країна НАТО, країна ЄС. Тут може бути дуже “весело”. Ну і треба розуміти, що і для нас Молдова — найближчий сусід, доля якого нам небайдужа”, — пояснив він.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.