20 Квітня, 2024 6:29 am

Теpміново! Рocія влаштувала маcовану атаку на Київ: уламки pакет впали в кількох pайонах, є постpаждалі

Вночі вівторка, 16 травня, у Києві та області прогриміли потужні вибухи: окупаційні війська Росії ввосьме атакували українську столицю ракетами та дронами-камікадзе, працювала ППО, пише “Обозреватель“.

Уламки ворожих ракет впали в кількох районах, є постраждалі.

Повітряна тривога у цей час була оголошена по всій Україні. Жителі столичного регіону чули гучні залпи та бачили спалахи в небі, на що в Київській міській військовій адміністрації повідомили про роботу захисників.

“Працює ППО! Зберігайте спокій! До відбою повітряної тривоги перебувайте в укриттях!” – йшлося в пості.

Близько 06:00 начальник КМВА Сергій Попко розповів, що ворог здійснив восьмий повітряний напад на Київ із початку травня. Цього разу знову була комплексна атака з різних напрямків одночасно, із застосуванням БПЛА, крилатих ракет і, ймовірно, ракет балістичного типу.

“Вона була винятковою за своєю щільністю – максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу. Попередньо, більшість ворожих цілей в повітряному просторі Києва була виявлена і знищена! Дані про кількість та тип ракет незабаром повідомлять Повітряні сили”, – наголосив він.

Разом із тим, на ранок зафіксовано падіння уламків у Солом’янському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці.

Найбільші пошкодження в Солом’янському районі – там було загоряння нежитлового приміщення та кілька одиниць автомобільної техніки. Пожежа ліквідована.

В решті районів, зауважив Попко, пошкодження не суттєві – у більшості виявлено падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону.

“Наразі інформації щодо потерпілих немає! Дані оперативного зведення збираються та уточнюються. Дякуємо нашій ППО за збережені життя киян!” – додав очільник КМВА.

Раніше мер Києва Віталій Кличко повідомив, що уламки ракет у Шевченківському районі впали на територію зоопарку. Водночас у Солом’янському й Дарницькому районах внаслідок падіння уламків ракети загорілися кілька авто та пошкоджено будівлю площею 200 кв. м. Міський голова додав, що відомо про трьох потерпілих в Солом’янському районі Києва.

Зазначимо, що на Київщині сигнал повітряної тривоги лунав кілька разів за ніч та ранок вівторка. Близько 04:30 Кличко в Telegram заявив, що Росія атакувала регіон дронами-камікадзе. За його словами, біля Борисполя сили ППО працювали по ворожим БПЛА.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.