16 Квітня, 2024 9:28 pm

Лобода погpожує укpаїнцям судом! Пpичина ш0кує! Деталі скaндалу

Співачка обурена, що українські активісти нагадують про її співпрацю з росією.

Співачка Світлана Лобода, яка помітила російську агресію лише після повномасштабного вторгнення у 2022 році, погрожує українським активістам у Відні судовими позовами за те, що ті нагадали її про її позицію всі ці роки. Про це розповів керівник української організації «Мрія» у Відні Андрій Каріоті, пише “Главком“.

«За моєю інформацією, моя підзахисна набагато більше агітувала за інтереси України, особливо з 2022 року… Відповідно до чинного тут австрійського законодавства, це звинувачення є наклепницьким і завдає шкоди. Тому я змушений попросити вас спростувати твердження, це особа, яка до 2022 року підтримувала…

У випадку, якщо ви знову подасте подібні претензії третім сторонам, моя клієнтка вживатиме всіх доступних їй законних заходів наприклад, цивільно-правові судові заборони та позови про відшкодування збитків, приватне обвинувачення та кримінальні звинувачення», – йдеться у листі адвокатів Світлани Лободи до українського активіста Андрія Каріоті у Відні.

Зазначимо, що всі роки російської окупації Криму та Донбасу, співачка продовжувала давати концерти в Росії та розважати росіян.

«Я люблю людей насамперед, я люблю перебувати там, де люблять мою творчість, мою музику. мою роботу. Де приймають мене, де люди чекають на мене. Яка до біса різниця, яка це країна? Росія, Україна, Казахстан… У світі багато країн. Те, що відбувається у політиці, це нас, артистів, не стосується. Ми поза всім цим», – сказала Лобода в інтерв’ю російській журналістці Ксенії Собчак.

Після повномасштабного вторгнення, співачка на перший погляду зайняла позицію України, втім продовжує давати інтерв’ю російським «журналістам», стверджуючи, що це українці ті, хто має бути милосердними, а агресія РФ проти України – це «брат іде на брата».

Як зазначає сама Лобода, останні чотири роки співачка жила і працювала в Росії.

«Ми всі маленькі люди, ми нічого не можем, але є люди, які вершать долі, і які можуть зробити так, щоби це пекло закінчилося», – записала Лобода відео в перші дні повномасштабного вторгнення.

Українські активісти, в свою чергу, закликають організаторів відмінити концерт співачки через її позицію щодо війни в Україні всі 9 років. Керівник української організації «Мрія» у Відні Андрій Каріоті прокоментував інцидент та зазначив, що активісти нагадали власникам приміщення, де мав пройти виступ співачки, що вона декілька років виступала у Росії.

Нагадаємо, що співачка Світлана Лобода, яка до початку війни активно будувала своє співоче життя в Росії, а після лютневих подій стала на бік України та виїхала з Росії, дала велике інтерв’ю російській журналістці Катерині Гордєєвій.

В цій розмові співачка заявила, що дуже жалкує, що свого часу прийняла рішення їхати працювати в Росію, що не повернеться туди навіть за великі гонорари. Проте українці обурилися та розкритикували артистку.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.