26 Квітня, 2024 11:22 pm

“Гриб” як від атoмної бoмби! Російський ракетний удаp по Павлогpаду! Екологічна катастpофа у п’яти областях може статися вже скоро — аналітики

Аналітики припускають, що росіяни зумисно завдали удару по підприємству, знаючи, що це може призвести до екологічної катастрофи, пише ТСН

Російський ракетний удар по Павлограду Дніпропетровської області може стати причиною екологічної катастрофи у п’яти областях України.

Про це повідомляють аналітики OSINT-проєкту GeoConfirmed.

Фахівці, посилаючись на геолокаційні кадри, припускають, що потужний вибух у Павлограді стався на Павлоградському хімічному заводі, а не в поїзді, завантаженому С-300.

Аналітики опублікували супутникові знімки, які начебто це підтверджують.

“На сьогоднішній день на полігоні зберігається понад 1,8 тис. тонн простроченого твердого ракетного палива, від терміну придатності якого минуло 20 років”, – йдеться у їхньому повідомленні.

Аналітики віднайшли статтю BBC за січень 2020 року, в якій попереджали про можливу екологічну катастрофу в разі вибуху на хімзаводі в Павлограді.

Автори статті стверджували, якщо НС станеться на підприємстві, то постраждає як Дніпропетровська область, так і чотири сусідні області.

Фахівці OSINT вважають, що росіяни зумисно завдали удару по підприємству, знаючи, що це може призвести до екологічної катастрофи.

Ракетний обстріл Павлограда.

У ніч проти 1 травня Росія обстріляла місто Павлоград Дніпропетровської області. Пропагандисти почали поширювати фейки про “хімічну загрозу” через знищення великою кількістю зброї. Згодом у міській раді це спростували.

Втім, за інформацією рятувальників, влучання було в промислове підприємство. На місці виникла пожежа, яку ліквідували рятувальники. Також ворог атакував цивільні об’єкти, внаслідок чого в Павлоградському районі, попередньо, травмовано 34 особи, з них п’ятеро дітей.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.