8 Вересня, 2024 12:55 am

Саміт G20 в Індії. Лаврова жopстко пoставили на місце. В залі сміялися та свистали

Павло Бондаренко

По саміту G20 в Індії.

Особисто я навіть не мріяв про те, що там якось інакше (у плані спільної позиції) поставляться до війни, що її розв`язала москва проти України – надто різні інтереси у країн Великої Двадцятки.

Водночас і загальна атмосфера, і результати саміту для нас все ж таки на мою думку дилетанта скоріше позитивні. Бо було чітко видно загальне не те щоб невдоволення, а навіть гидування російськими представниками.

Лавров виглядав справжньою парією – до нього ніхто не підійшов, його демонстративно обходили, мов порожнє місце. Навіть не так – мов вигрібну яму. А виступ кремлівського посланця зал зустрів сміхом і навіть свистом, що взагалі-то для дипломатів не притаманно. Ну, може, свистіли не вони, а хтось інший. Агенти СБУ, наприклад😁

Показовим став виступ президента Європейської Ради Шарля Мішеля, який накинувся на Лаврова просто під час його виступу.

“І який цинізм, пане російський представник, ви не тільки вирішили вийти з цієї угоди по Чорному морю, але в той же час ви атакуєте портову інфраструктуру. Ви блокуєте порти, які дають вихід до Чорного моря і навіть до Дунаю.

І щоб додати образи, Росія пропонує 1 мільйон тонн зерна африканським країнам, це пародія на щедрість…

Це абсолютно жахливий цинізм.”

Довелося лаврову уже вкотре випити чашу приниження. Замість демонстрації величі вислуховувати нотації, мов якомусь тупому двієчнику в кабінеті завуча. Та і яка вже тут велич, коли тобою просто гидують. Довелося тікати звідти достроково.

До слова, навіть світові ЗМІ проігнорували “Сумного коня”, ось промовисте фото – лише російським пропагандистам була цікава маячня, що він її ніс на брифінгу. Перед лавровим мікрофони “Russia Today”, “Первого каналу”, “Звезды”, “Известий” та НТВ. Ну, у робота в них така…

А нам від цього профіт.

Бо, по перше, ми усе ще на порядку денному цілого світу.

По-друге, усе що погано для кремля – гарно для нас.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.