18 Жовтня, 2024 3:21 am

Бойові літаки Британії захищають українські судна, від можливих атак рф

Літаки Королівських військово-повітряних сил Великої Британії захищають вантажні судна, що перевозять зерно з України, від атак росіян.

Про це повідомляє The Telegraph.

Останніми тижнями британські літаки здійснюють патрулювання над Чорним морем, щоб стримати росіян від нанесення ударів по цивільних суднах.

Зерно з Чорноморського регіону вважається життєво важливим для запобігання голоду в країнах з низьким рівнем доходу.

«Ми використовуватимемо нашу розвідку, спостереження і розвідку для моніторингу російської діяльності в Чорному морі…

У межах цих операцій зі спостереження літаки RAF здійснюють польоти над цим районом, щоб стримати Росію від вчинення незаконних ударів по цивільних суднах, що перевозять зерно», — заявили на Даунінг-стріт.

17 липня генсек ООН заявив, що шкодує про вихід Росії з Чорноморської зернової ініціативи, і написав листа диктатору Володимиру Путіну.

У Туреччині публічно заявляли, що разом з ООН пропонують під’єднати «дочку» Россільгоспбанку до SWIFT і розморозити активи роскомпаній заради відновлення зернової ініціативи.

У день закінчення термінів дії угоди, 17 липня, Кремль заявив про вихід із неї, використавши як привід удар по Кримському мосту. Після цього Росія майже регулярно атакує південь України, зокрема Одеську область, завдаючи ударів по портах і знищуючи українське зерно.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.