27 Жовтня, 2024 10:30 pm

“Оcь все і cпливло! Стоcoвно “вoвиної тиcячі”. А ви знaєте звідки гpоші? А оcь звідки…”

Подаємо мовою оригіналу:

Alexey Kucherenko

Стосовно «вовиної тисячі».

«Перший заступник міністра економіки Соболєв уточнив, що ці кошти буде переспрямовано з тих програм Мінекономіки та інших міністерств, в яких виділені кошти на цей рік не встигають освоїти до кінця року.

“Крім того, ці кошти ми точно не змогли б спрямувати на армію, адже ці кошти виділені нашими донорами в наш бюджет, і там є умова, що їх не можна пускати на військові видатки”.

Пояснюю простою мовою:

1. «Найкращий український уряд всіх часів» просто банально непрофесійно сформував бюджет визначально та не встиг «освоїти» десятки мільярдів коштів на якісь непотрібні бюджетні програми.

В результати ці кошти просто «рятують» в аварійному порядку бо згідно з бюджетним кодексом вони би просто «згоріли».тобто повернулися би на рахунки Держказначейства.

А роздати їх людям можна досить швидко.

Тобто очевидна банальна профнепридатність.

2. Стосовно неможливості їх використання для потреб ЗСУ – банальна маніпуляція. Гроші в загальному фонді бюджету «не марковані» і не можна визначити – це гроші донорів чи гроші платників податків.

Просто визначально треба було їх планувати для ЗСУ та наприклад закупити дрони, яких катастрофічно не вистачає зараз на лінії фронту.

А тепер навіть якщо тисячі патріотичних українців захочуть перерахувати свою тисячу на потреби ЗСУ ці кошти будуть розпорошені і на жаль використані не дуже ефективно.

Але дійсно це лишається чи не єдиною можливістю для українців хоч якось виправити помилки самого непрофесійного уряду всіх часів незалежності України та хоч якось допомогти ЗСУ.

Слава Україні! Вірю в ЗСУ!

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.