25 Жовтня, 2024 1:25 pm

Еpдоган озвучив дeталі закpитої зуcтрічі з путіним на cаміті БPІКС

У межах саміту БРІКС у Казані президент Туреччини Реджеп Ердоган провів закриту зустріч з російським диктатором володимиром путіним, під час якої обговорив проблему обміну військовополоненими між рф і Україною, а також нібито побачив прагнення Москви до «припинення вогню».

Про це турецький президент заявив у коментарі державному інформагентству Anadolu.

У Ердогана журналісти запитали: «Чи помітили Ви нове прагнення путіна покласти край цій війні?».

«Як і під час моєї зустрічі з президентом України паном (Володимиром — ред.) Зеленським у Туркеві (будівля постійного представництва Турції в ООН — ред.) в Америці, ми побачили, що путін також прагне домогтися постійного припинення вогню.

Наш міністр закордонних справ Хакан Фідан-бей і міністр закордонних справ росії Сергій лавров також підтвердили це під час зустрічі в Стамбулі», — сказав президент Туреччини.

Крім того, за словами Ердогана, він обговорив із диктатором путіним питання відновлення Чорноморського зернового коридору і розмінування

«Крім активізації Чорноморського зернового коридору і знешкодження мін, під час нашої вчорашньої зустрічі з паном путіним і його делегацією ми також побачили, що є надії на обмін полоненими.

Наразі ми уважно стежимо за кроками щодо обміну ув’язненими (…) Ця війна обов’язково закінчиться, наше прагнення — завершити її без зайвої крові та сліз», — сказав Ердоган

За даними директорату з комунікацій адміністрації президента Туреччини, зустріч Ердогана з путіним тривала близько години. Причому турецький президент запросив російського диктатора відвідати Туреччину, а також пообіцяв докласти зусиль для вирішення проблем банківських платежів між двома країнами.

Агентство Reuters 23 жовтня повідомляло про те, що влада Туреччини висловила бажання приєднатися до групи БРІКС, яка спочатку складалася з Бразилії, росії, Індії, Китаю, Китаю та Південної Африки, а потім розширилася на Ефіопію, Іран, Єгипет і ОАЕ.

За даними журналістів, Анкара розглядає БРІКС як «можливість для більшого економічного співробітництва», а не як альтернативу своїм західним зв’язкам і членству в НАТО.

Саміт БРІКС проходив із 22 до 24 жовтня в Казані. За даними російських пропагандистів, у ньому мали брати участь приблизно 20 тисяч гостей, зокрема понад 20 глав держав.

Серед них — лідер Китаю Сі Цзіньпін і прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді. Також в саміті приймав участь генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

Редактор: Дмитро Відоменко

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.