7 Жовтня, 2024 6:29 pm

Терміново! Фіцо пішов проти ЄС та підтримав росію. Його заява ш0кувала світ. Відео

Терміново!

Фіцо пішов проти ЄС та підтримав росію.

Його заява ш0кувала світ.

Прем’єр-міністр Словаччини Фіцо запропонував ударити ракетою по, Брюсселю у відповідь на

прохання європейських політиків дозволити Україні бити по рф далекобійною зброєю.

Хто пустив цього є@анутого до цивілізованих інституцій?

Відео

Нагадаємо Фіцо кілька днів тому заявив журналістам, що хоче відновити нормальні відносини з росією після закінчення війни в Україні.

Про це повідомляє RTVS.

“Якщо війна закінчиться під час каденції цього уряду, я зроблю все можливе, щоб відновити економічні та нормальні відносини з Російською Федерацією. Європейський Союз потребує російської Федерації, російська Федерація потребує Європейського Союзу”, — сказав Фіцо.

Фіцо, повноваження уряду якого закінчуються у 2027 році, що його уряд також буде “дуже піклуватися про дружні відносини з Україною”.

Фіцо також заявив, що ситуація в Україні не має військового вирішення.

За словами Фіцо, багато політиків нібито вже говорять про необхідність компромісів щодо України. Словацький прем’єр, зокрема, заявив, що президент Чехії Петр Павел, за його даними, “суттєво змінив свою позицію щодо війни в Україні”. Подробиць Фіцо не повідомив.

Раніше в інтерв’ю американській газеті The New York Times Павел заявив, що Україна має бути реалістичною щодо своїх цілей війни. За його словами, він також повинен погодитися з тим, що частина території може хоча б тимчасово залишитися під контролем Росії.

Перед переговорами між словацьким і українським урядами, які заплановані на наступний тиждень, прем’єр-міністр Словаччини також заявив, що хотів би, щоб Україна залишалася транзитною країною для сировини, яка, за його словами, потрібна Європі.

Як відзначає видання, країни Євросоюзу раніше почали зменшувати свою залежність від природного газу з Росії. Чинна угода про транзит російського газу через Україну до Європи закінчується наприкінці цього року. Київ неодноразово заявляв, що не має наміру його продовжувати.

Після повномасштабного російського вторгнення в Україну ЄС заборонив імпорт російської нафти. Виняток зробили для Угорщини, Словаччини та Чехії для поставок через трубопровід “Дружба”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.