3 Жовтня, 2024 11:21 pm

Матінко Божа! Що це робиться? Повінь зноcить все на cвоєму шляху! Міcта ідуть під воду. Багато загuблих . . . Фото

Повінь зноcить все на cвоєму шляху!

Міcта ідуть під воду. Загuблих вже більше ста. . .

Деталі:

У Сполучених Штатах Америки, за останніми даними, кількість жертв урагану “Гелен” зросла до 182 осіб.

Загибель людей зафіксовано у шести штатах.

Як інформує CNN, у Північній Кароліні загинула 91 особа, у Південній Кароліні – 36, у Джорджії – 25, у Флориді – 19, у Теннессі – 9 та у Вірджинії 2 людини.

Таким чином, “Гелен” є другим за кількістю смертей ураганом, який обрушився на материкову частину США за останні 50 років.

Влада штату Теннессі заявила, що розслідує дії керівництва фабрики пластмас, де 11 робітників було знесено через повіддя, викликане ураганом.

Там вийшла з берегів річка Нолічукі (рівнь води піднявся більш ніж на три метри). Як повідомляється, роботи на фабриці Impact Plastics в Ервіні не не припинялись, поки вода не залила електропідстанцію завода.

Лише після цього працівників відправили додому, і 11 з них знесла вода. Врятувались лише двое чоловіків.

Загалом через негоду в країні знеструмлено понад 1,3 мільйона будинків. Більшість відключень електроенергії припадає на Північну Кароліну та Південну Кароліну.

Великий завод Baxter International у Північній Кароліні, який постачає критичні медпрепарати та розчини для діалізу, був закритий через пошкодження, нанесені ураганом. Це серйозний збій у національному ланцюжку постачання, який може суттєво вплинути на лікарні та діалізні центри по всій країні.

У США лютує ураган "Гелен": загибель людей зафіксовано у шести штатах. Фото

У трьох основних операторів мобільного зв’язку у зазначених штатах значні перебої з роботою. Зокрема, Verizon та AT&T змогли відновити 60% покриття районів, які постраждали від шторму, а в T-Mobile стверджують, що “працюють над цим”.

У США лютує ураган "Гелен": загибель людей зафіксовано у шести штатах. Фото

Президент країни Джо Байден наказав міністерству оборони направити до 1000 солдатів в Північну Кароліну “для доставки життєво важливих запасів їжі, води та медикаментів до ізольованих громад” а також на “виконання життєво важливих робот”. Причому це на додаток до сотень нацгвардійців, які вже знаходяться у розпорядженні влади штату.

У США лютує ураган "Гелен": загибель людей зафіксовано у шести штатах. Фото

Очікується, що віце-президент МША Камала Гарріс поїде до Північної Кароліни “найближчими днями”, заявили у Білому домі. В адміністрації Байдена пояснили, що вона буде коригувати “надання рятівну підтримки постраждалим громадам”.

У Ілона Маска заявили, що супутниковий інтернет-сервіс Starlink надаватиме безкоштовні послуги протягом 30 днів у регіонах, які постраждали від урагану “Гелен”.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.