2 Жовтня, 2024 12:36 pm

Щoйно! СБУ затpимала подpужжя зpaдників! Ви тільки пoгляньте що витвоpяли

СБУ затримала у Дніпрі подружжя агентів фсб, яке шпигувало за українською ППО та підпалювало об’єкти Укрзалізниці.

Контррозвідка Служби безпеки затримала у Дніпрі двох агентів фсб.

Ними виявилися 40-річний місцевий житель та його дружина, які передавали окупантам локації української ППО та вчиняли підпали на Укрзалізниці.

Фігуранти діяли в парі з чітким розподілом обов’язків під час виконання ворожих завдань.

Так, наприклад, жінка розвідувала місця базування підрозділів протиповітряної оборони ЗСУ, які прикривають місто від ракетно-дронових атак рашистів.

Насамперед вона намагалася виявити бойові позиції зенітно-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій українських військ.

Під час розвідувальних вилазок фігурантка здійснювала фото- та відеофіксацію військових об’єктів і позначала їх координати на електронних картах.

Отримані відомості вона передавала своєму чоловікові, а далі він месенджером пересилав розвіддані фсб.

Окрім цього дніпрянин займався підпалами. Задокументовано, що він спалив релейну шафу на одній з головних ліній залізничного сполучення в регіоні. Процес загоряння агент відзняв на камеру свого телефону для «звіту» перед російським куратором.

У подальшому фігурант мав продовжити серію підпалів на стратегічно важливих об’єктах Укрзалізниці. Таким чином окупанти сподівалися порушити транспортну логістику Сил оборони на східному та південному напрямках фронту.

Контррозвідники СБУ задокументували злочинні дії подружжя і затримали зловмисників. Також Служба безпеки провела комплексні заходи для убезпечення позицій українських військ.

За даними слідства, фігуранти почали співпрацювати з російською спецслужбою у червні цього року. Спочатку фсб дистанційно завербувала чоловіка, який потрапив на її «гачок», коли шукав швидкого заробітку на Телеграм-каналах.

Потім зрадник залучив до злочинної діяльності свою 36-річну дружину.

Щоб виконати перевірочне завдання окупантів, агенти розклеювали по місту провокаційні листівки, де пропонували «легкі» гроші від рашистів.

Під час обшуку у затриманих вилучено засоби підпалу, ворожі «агітки» та мобільні телефони із доказами комунікації з фсб.

Слідчі Служби безпеки повідомили агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), а дії його дружини кваліфіковано за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Зловмисники перебувають під вартою. Зраднику загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна, його спільниці – 8 років тюрми.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.