20 Вересня, 2024 9:44 pm

Катаcтрофа F-16 в Укpаїні! Розкpито нові дeталі. Такого ніxто не очiкував

Експерти розповіли про нові деталі інциденту, в якому загинув Олексій “Moonfish” і був знищений F-16.

Минув місяць з моменту катастрофи F-16 в Україні.

Незважаючи на секретність розслідування про цей інцидент, спливли деталі, які допоможуть заповнити деякі прогалини, about:blankBreaking Defense.

Як говориться в матеріалі, головним фактором у події могла стати небезпека місії. Загиблий Олексій “Moonfish” Месь, за їхніми даними, мав разом з іншими F-16, у координації з системами Patriot та іншими засобами протиповітряної оборони, збивати російські ракети та безпілотники.

“У тебе є частки секунди, щоб вирішити, захопити ціль і випустити ракети класу “повітря-повітря” по цих ракетах, що летять.

Вони летять із величезною швидкістю, і їх потрібно перехопити до того, як вони пролетять повз тебе”, – заявив один із пілотів для ЗМІ.

Американські винищувачі мають більш гнучкі системи управління, ніж радянські літаки, кращі радари і системи самонаведення, які, за словами льотчиків, були б ефективнішими проти крилатих ракет, таких як Х-32 та інших, які запускають по Україні.

Однак винищувачі – лише частина складної операційної сфери. Експерти оборонної промисловості України заявили, що місії з перехоплення ракет за участю винищувачів і наземних систем ППО вимагають точної координації.

Цю координацію ускладнює той факт, що ні винищувачі, ні наземні системи ППО не використовують систему “свій-чужий”.

На початку війни побоювання з приводу плутанини через використання однакових літаків на обох сторонах призвели до того, що система IFF не використовувалася, пише видання.

Ця практика зберігається і після введення в експлуатацію F-16. Це призвело до виникнення версії про те, що F-16 міг стати жертвою дружнього вогню.

Експерти повідомляють, що все ж таки є більш правдоподібна версія, яка полягає в тому, що літак міг пролетіти через “хмару уламків”, що утворилася після перехоплення російської ракети.

Ці фрагменти могли пошкодити двигун та інші частини літака, що призвело до його катастрофи.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.