19 Вересня, 2024 11:56 pm

Cпливло спpавжнє ім’я спiвучасниці злoчинів путіна: бaгатьох це здивує

Cпливло спpавжнє ім’я спiвучасниці злoчинів путіна.

Бaгатьох це здивує.

Деталі:

Голова Центрального банку російської федерації Ельвіра набіулліна є частиною режиму,

який воює проти України і співучасницею злочинів, скоєних путіним.

Таку заяву, як повідомляє прес-служба НБУ, в інтерв’ю Central Banking зробив голова Нацбанку Андрій Пишний.

«Набіулліна є частиною режиму, який воює проти моєї країни, і вона є співучасницею злочинів, скоєних путіним. Я не маю анінайменшого співчуття до Набіулліної», — наголосив Пишний.

Кажучи про те, що за останні декілька днів на російських валютних ринках спостерігається значна турбулентність, оскільки США посилили режим санкцій щодо банків, які працюють з російськими компаніями, Пишний зазначив:

«Я розумію, що причиною цього [турбулентності на валютному ринку] є посилення тиску через санкції. НБУ був активно залучений до санкційного треку протягом останніх двох років.

Ми наполягали на тому, щоб на російський фінансовий сектор поширювався весь спектр цих санкцій», — зазначив Пишний.

При цьому він нагадав, що відділення російського центрального банку заходять в окуповані міста одразу після російських військових.

«Я не маю анінайменшого співчуття до Набіулліної.

І надалі проблеми поглиблюватимуться, але оцінити реальний стан російської економіки в умовах, коли значна частина інформації викривлюється чи приховується, складно.

Санкції потрібно посилювати, щоб знекровлювати російську військову машину», — наголосив Пишний.

Раніше повідомлялося, що Набіулліна після вторгнення росії в Україну нібито подала у відставку з посади, але путін не дозволив їй піти.

У 2023 році Politico назвало Набіулліну головним поплічником путіна, за допомогою якої росії вдалося утримати на плаву свою «військову машину».

У своєму щорічному рейтингу видання назвало її «руйнівником року» і вказало, що критики почали порівнювати Набіулліну з гітлерівським міністром Альбертом Шпеером (провів 20 років за ґратами) і гестапівцем Адольфом Айхманом (страчений Ізраїлем).

У 2023 році СБУ повідомила Набіулліній про підозру за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу. Їй загрожує від десяти до 15 років позбавлення волі або навіть довічне ув’язнення.

«Саме вона організувала запровадження так званої рублевої зони на тимчасово захоплених районах півдня та сходу України.

Для цього вона дала вказівку про відкриття філій підконтрольного Кремлю Промзв’язку банку на базі захоплених відділень українських фінустанов. Крім того, голова російського центробанку сприяла місцевим окупаційним адміністраціям Росії у блокуванні обігу гривні», — йшлося у повідомленні.

У зв’язку з цим стосовно Набіулліної було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 110 (навмисні дії, вчинені представником влади, за попередньою змовою групи осіб, з метою зміни меж території та державного кордону та порушення порядку, встановленого Конституцією, які спричинили загибель людей та інших тяжких наслідків) КК України.

Голова центробанку РФ назвала три проблеми російської економіки |  Бізнес.Цензор

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.