19 Вересня, 2024 11:57 pm

Сxоже на кінець епoхи. На росії зааpештували майно cвітового гіганта, за теxнологіями якого пpацювали Газпpом і Новатек

У рф Арбітражний суд Санкт-Петербурга та Ленінградської області за позовом Русхімальянсу наклав арешт на майно, кошти, цінні папери та права вимоги дочірньої компанії німецької Linde — Linde Russia UK Limited.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

У березні Русхімальянс подав позов до Linde, вимагаючи стягнути заборгованість у розмірі понад 746 мільйонів євро та 30,71 мільярда рублів.

У своєму позові Русхімальянс обґрунтував необхідність вживання забезпечувальних заходів тим, що виконання майбутнього рішення суду за рахунок майна групи компаній Linde у «недружніх країнах» неможливе через санкції, а Linde робить зусилля щодо виведення своїх активів з території росії.

Linde — глобальна хімічна компанія, заснована в Німеччині.

Це найбільша у світі компанія з операцій з промисловими газами.

Її клієнти — нафтопереробні компанії, сталеливарна, аерокосмічна, харчова індустрія та багато інших галузей промисловості, яким Linde постачає кисень, водень, гелій, аргон та ацетилен.

Компанія також виробляє гази для використання в медицині та займається інженерією та будівництвом промислових об’єктів.

Раніше повідомлялося, що влітку 2021 року Русхімальянс підписав з Linde контракт на проєктування та будівництво заводу з переробки та скраплення природного газу в Усть-Лузі.

У березні 2022 року інжиніринговий гігант Linde заявив про те, що зупиняє проєкти у рф.

Linde мала виступити постачальником технологій для проєктів Арктик СПГ 2 російської компанії Новатек та газопереробного комплексу Газпрому в Усть-Лузі.

Наприкінці травня 2024 року Арбітражний суд Санкт-Петербурга та Ленінградської області ухвалив рішення стягнути з Deutsche Bank понад 238 мільйонів євро на користь компанії Русхімальянс — «дочки» Газпрому та оператора проєкту будівництва комплексу з переробки та зрідження газу в Усть-Лузі. Претензії російської компанії також були пов’язані із розірванням контракту з німецькою Linde.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.