19 Вересня, 2024 4:26 pm

Рiвно чеpез міcяць, з 15 веpесня. В Укpаїні плaнують велике нoвовведення

Рівно через місяць, з 15 вересня, в Україні можуть запровадити велике нововведення, пов’язане з грошовими переказами з картки на картку.

Національний банк України готує комплексне рішення, яке б дало змогу побороти «дропи».

Кілька місяців тому стало відомо, що одним з механізмів боротьби може стати певне обмеження переказів коштів з картки на картку фізосіб.

Наразі не йдеться про повну заборону так званих P2P-операцій, а лише про обмеження суми та кількості переказів. Хоча саме з останнім моментом зараз і виникло чи не найбільше суперечок.

Інтернет-видання PMG.ua у своїй попередній статті розлого розповідало, що таке «дроп».

Про це можна прочитати за посиланням нижче.

Суть проблеми полягає в тому, що наразі в Україні фіксують аномально високу кількість використання рахунків фізосіб.

Таке «перекидання» коштів з картки на картку може свідчити про маскування протиправної діяльності.

Фактично, люди можуть «здавати в оренду» свою картку та отримувати відсоток або конкретно обумовлену суму за користування карткою. А зловмисники тим часом можуть використовувати їх платіжку для відмивання незаконно отриманих грошей.

Тому ідея така: регулятор хоче запровадити обмеження на переказ грошей. Ліміт суми розглядають у розмірі 100 тисяч гривень, а кількість переказів на місяць — 30.

Хоча останнє питання є дуже дискусійним і не факт, що його залишать. Річ у тім, що зараз є безліч волонтерських зборів, а такий ліміт може їм зашкодити.

Є вірогідність, що НБУ озвучить рішення про запровадження обмежень вже сьогодні. Якщо це станеться, нововведення запрацюють з 15 вересня.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.