19 Вересня, 2024 3:58 pm

Щoйно! Куpськa AЕС. В МАГАТЕ зpобили теpмінову заяву

Гроссі закликав проявляти максимальну стриманість поблизу АЕС.

МАГАТЕ стежить за ситуацією, пов’язаною з військовою діяльністю, яка, як повідомляється, відбувається в районі Курської атомної електростанції.

Про це йдеться в заяві Генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі на сайті відомства.

Ця АЕС має шість енергоблоків двох типів реакторів: РБМК-1000 і ВВЕР-510. Дві РБМК-1000 зупинені, а дві повністю готові.

Будуються два блоки ВВЕР-510.

“З огляду на значну військову активність, як повідомляється, я хочу нагадати всім сторонам про забезпечення ядерної безпеки та безпеки під час збройного конфлікту.

Крім того, я наголошую на принципах, які допоможуть забезпечити ядерну безпеку та захист, які були встановлені для Запорізької АЕС у контексті поточної війни між російською федерацією та Україною, і які однаково застосовуються в цій ситуації.

До них відноситься, серед іншого, необхідність забезпечення фізичної цілісності атомної електростанції. Це діє незалежно від того, де розташована АЕС”, – йдеться у повідомленні.

Гроссі закликає закликати всі сторони проявляти максимальну стриманість, щоб уникнути ядерної аварії з потенційними серйозними радіологічними наслідками.

“Я особисто перебуваю в контакті з відповідними органами обох країн і продовжуватиму займатися цим питанням. Я продовжуватиму інформувати міжнародну спільноту за потреби”, – додав він.

Нагадаємо, раніше мер російського Курчатова, де розташована Курська АЕС, заявив, що бойові дії тривають за декілька десятків кілометрів від міста.

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.