20 Вересня, 2024 6:53 am

З 5 сеpпня до 20 веpесня в Укpаїні вводять нову забоpону. Що не можна pобити

З 5 сеpпня до 20 веpесня в Укpаїні вводять нову забоpону.

Що не можна pобити.

Заборону в одних областях вводять з 5 серпня, в інших — з 10 серпня.

Вона покликана зберегти природу, зокрема популяцію раків.

Відомий факт, що влітку збільшується споживання раків. Але у серпні настає період, коли в Україні вводять заборону на їх вилов.

Це потрібно задля збереження популяції у період їх другої линьки. В цей час вони особливо вразливі.

Державне агентство України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм звернуло увагу, що заборона на більшості водних об’єктів вводиться з 5 серпня.

Але на водоймах Миколаївської області, а також у Дніпровсько-Бузькій гирловій системі Херсонської області аналогічна заборона почне діяти з 10 серпня. Триватиме обмеження до 20 вересня 2024 року.

Більше інформації про терміни початку та закінчення заборони можна переглянути у таблиці. Але зверніть увагу на Закарпатську область.

Домінуючі угруповання річкових раків у регіоні сформовані червонокнижним широкопалим раком, тому заборона на вилов діє протягом всього року.

Відзначимо, що ті українці, які ослухаються правил, можуть отримати не тільки штраф, а й ризикують опинитись під слідством.

За кожного нелегально виловленого рака штраф складає 3332 гривні. Закон пильно охороняє цих річкових мешканців, адже їх популяція в Україні знизилась. Вплинули такі фактори як несприятлива екологія та браконьєрство.

Заборона на вилов раків

Джерело

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.