7 Вересня, 2024 11:38 pm

Банки та обмінки pізко змінили куpс валют на четвеp, 25 липня. Що відбувaється з долаpом

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 25 липня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 41,2174 гривень за 1 долар.

Курс євро наразі складає 44,7044 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою.

Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.


Курс валют в банках на 25 липня 2024 року!

Темп послаблення гривні протягом останніх тижнів може створити додаткові ризики для стійкості валютного ринку та, відтак, цінової стабільності.

Тому Національний банк готовий вжити належних заходів для забезпечення стійкості валютного ринку, необхідних для подальшого забезпечення цінової стабільності.

У центробанку вказали, що досі курсова динаміка, попри певне послаблення гривні, узгоджувалася з метою НБУ забезпечити помірну інфляцію, що підтверджує її наближення до цільового рівня 5% у червні.

Поточне послаблення курсу гривні на валютному ринку регулятор пов’язує з розширенням чистого попиту протягом останніх двох місяців під впливом збільшення бюджетних видатків, значна частина яких матеріалізується в попит на валюту, травневої валютної лібералізації, а також тимчасового зменшення пропозиції валюти аграрним сектором.


Курс валют на 25 липня 2024 року в обмінках!

Останній фактор у НБУ пояснюють вичерпанням торішнього врожаю та ефектами від окремих рішень з царини регулювання граничних строків розрахунків за операціями з експорту деяких видів аграрної продукції.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.